Hinausautokeskus Logo
Blogi|Auton akun vaihto - akkupalvelun hinta?

Auton akun vaihto - akkupalvelun hinta?

Tiepalvelu Auton akun vaihto

Auton akun tyhjentymistä ei välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Jonakin kauniina aamuna auto ei vaan käynnisty. Akun vaihto autoon kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi, mikäli ei ole aivan varma siitä mitä on tekemässä. Ajoneuvon akun tyhjentyessä tiepalvelumekaanikko tarkistaa akkutesterillä akun kunnon ja vaihtaa tarvittaessa tilalle uuden akun. Mitä auton akun vaihto sitten maksaa ja mistä hinta muodostuu?

Auton akun vaihto – Hinta

Noin puolet akunvaihdon hinnasta koostuu akun vaihtotyöstä. Ajankohdasta riippuen akun vaihto autoon maksaa noin 130-200 €. Päivystysaikaan hinta on hieman normaalia korkeampi. Tämä hinta pitää sisällään oikean akun kuljetuksen paikan päälle sekä itse akun vaihdon. Akun vaihto autoon, akun kunnon tarkastaminen ja uuden akun toimitus sekä muut auton akkuihin liittyvät palvelut kuuluvat kaikki Hinausautokeskuksen liikkuvan akkupalvelun tarjoamiin palveluihin. Vaikka akun vaihtaminen autoon tulisi ajankohtaiseksi pyhänä tai myöhään yöllä, päivystää akkupalvelu 24h vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

Auton akun hinta

Toinen puoli auton akun vaihtamisen hinnasta koostuu itse uudesta akusta. Auton akkujen hinnat pyörivät tyypillisesti noin 100-200 € välillä. Erikoisakut, kuten AGM-akut ovat hieman arvokkaampia. Niitä ja muita akkuja on Hinausautokeskuksella jatkuvasti hyvin saatavilla. Tutustu, millainen auton akku sinun autoosi sopii.

Maksutavat

Kun auton akun vaihto osuu kohdalle, maksuvaihtoehtoja on useita. Maksun voi hoitaa kortilla, käteisellä tai laskulla. Osa autovakuutuksista korvaa auton akun vaihdon eli on hyvä tarkistaa omasta vakuutuskirjasta miten on oman vakuutuksen laita.  Autoliiton Plus-jäsenet puolestaan saavat akunvaihtotyön ilmaiseksi ja auton akun hinnasta alennusta 15 %.  Autoliiton Plus-jäseneksi voit liittyä täällä.

Lue myös samaan aihepiiriin liittyvä blogiartikkelimme auton akun lataamisesta täällä.