Hinausautokeskus Logo
Blogi|Raskaan kaluston hinaus – mitä kaikkea voidaankaan siirtää?

Raskaan kaluston hinaus – mitä kaikkea voidaankaan siirtää?

hinausautokeskus_blogi_raskaan_kaluston_hinaus

Raskaan kaluston hinaus on meille tuttua. Raskaan kaluston hinauskalustolla voidaan siirtää lähes mitä vaan pyörillä kulkevaa. Esimerkiksi keväällä 2015 siirsimme matkustajakone DC3:n Helsinki-Vantaan lentoaseman ilmailumuseosta Vantaan asuntomessuille Kivistöön.

Normaalisti raskaan kaluston hinausautoilla siirretään tiellä liikkuvaa raskasta kalustoa, kuten kuorma-autoja ja linja-autoja. Hinauksen tarve tulee silloin, kun raskas kalusto ei enää pysty liikkumaan omin voimin ja kaipaa hinausta korjaamolle.

Raskaan kaluston hinaus ja siihen liittyvät haasteet

Raskaan kaluston hinauksessa on omat haasteensa ja sen takia se vaatiikin hinausautonkuljettajalta pitkää kokemusta hinausautoista ja ajoneuvotekniikasta.

Raskaan kaluston hinauksissa esimerkiksi hinattavan ajoneuvon toinen pääty on hinauspuomin päällä ja toinen pääty maassa omilla pyörillään. Jotta hinattava saadaan liikkeelle, maassa olevan akselin on pyörittävä vapaasti, niin että paineilmatoiminen jarrutusjärjestelmä on sen osalta vapautettu. Lisäksi jos maassa oleva akseli on vetävä akseli, täytyy kardaani tai vetoakseli irrottaa kuljetuksen ajaksi.

Hinausautokeskuksen rautaiset ammattilaiset

Teknisten taitojen lisäksi raskaan kaluston hinausautonkuljettajalta vaaditaan hyvää arviointikykyä ahtaisiin paikkoihin ja ylös-vetotilanteisiin. Kuorma- tai linja-auton ollessa ojassa täytyy raskaan kaluston hinausautonkuljettajan osata arvioida tilanne oikein, jotta lisävaurioita ei syntyisi.

Hinausautokeskuksella on rautaiset ammattilaiset auttamassa, kun apua haastaviin raskaan kaluston hinaus- ja siirtotapauksiin tarvitaan. Raskaan kaluston hinausautoja on tällä hetkellä neljä, joista kaksi on raskasta lava-autohinausautoa.

Raskaan kaluston hinauspalvelumme auttaa Uudenmaan alueella 24/7. Saat meidät kiinni numerosta 09 350 8550.