Hinausautokeskus Logo
Blogi|Romutuspalkkiokokeilu alkaa 1.7.2015

Romutuspalkkiokokeilu alkaa 1.7.2015

Romutuspalkkiokokeilu on voimassa 1.7.-31.12.2015. Kokeilun rahoittavat valtio ja autoala yhdessä. Valtion osuus on 1000 euroa ja autoalan 500 euroa romutettavaa ajoneuvoa kohden. Valtion lisätalousarviossa tähän on varattu 3 M.

Romutuspalkkion voi saada uuden henkilö- tai matkailuauton hankintaa varten, jos vie romutettavaksi oman, yli 10 vuotta vanhan auton ja ostaa tilalle enintään 120 g/km hiilidioksidia päästävän ensirekisteröimättömän auton.

  1. Auto tulee luovuttaa viralliseen autokierrätykseen, josta auton omistaja saa romutus-todistuksen. Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Romuauton maksuttoman noudon voit tilata suoraan Hinausautokeskuksesta. Tilaa maksuton nouto täältä.
  2. Romutettavan auton ja tilalle hankitun uuden auton tulee molempien olla henkilöautoja.
  3. Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty ajankohdalle 1.7.–31.12.2015. Jos auto on jo ehditty romuttaa ennen heinäkuun alkua, sitä ei voi enää hyödyntää romutuspalkkion saamiseen. Alkuperäinen romutustodistus luovutetaan myyjälle uuden auton oston yhteydessä.
  4. Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion.
  5. Romutettavan auton on oltava vähintään 10 vuotta vanha.
  6. Romutuspalkkion saajan tulee olla romutettavan auton viimeinen ajoneuvoliikennerekisteriin merkitty omistaja. Avustuksen saajan on siis tullut olla merkittynä romutettavan auton omistajaksi ennen kuin auto poistetaan lopullisesti rekisteristä. Jos auton omistaja ei ole vielä tehnyt omistajanvaihdosta ajoneuvoliikennerekisteriin, se on tehtävä katsastustoimistossa ennen kuin ajoneuvo romutetaan, jos omistaja haluaa hyödyntää romutuspalkkion.
  7. Romutuspalkkio voidaan myöntää vain yksityishenkilölle.
  8. Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi).
    Lähde: Trafi

Lue lisää romutuspalkkiosta vuonna 2018