Hinausautokeskus Logo
hinauspalvelua turussa ja muualla suomessa

Auton romutus

Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen – Tilaa ilmainen romuauton nouto helposti verkkolomakkeella.

Näin kierrätät auton

Romuauton noudon tilaaminen

Tilaa romuauton nouto verkossa 24h.

Noudon aikataulu

Romuauto pyritään noutamaan hinausautolla 5 arkipäivän kuluessa tilauksesta.

Rekisteristä poisto

Ajoneuvon tiedot poistetaan ajoneuvorekisteristä (TraFi) ja vakuutuksista noutopäivästä lähtien.

Romutustodistus

Kahden viikon kuluessa auton noudosta Kuusakoski lähettää virallisen romutustodistuksen.

Ilmainen romuauton nouto romuttamolle

Milloin on aika toimittaa vanha auto romuttamolle? Kun ajoneuvo ei ole enää ajokelpoinen saati turvallinen, eikä korjaus enää kannata, on silloin hyvä harkita auton romutusta. Mikä on hinta auton noudolle romutettavaksi? Ei mitään! Hinausautokeskuksen hinausauto noutaa romuautosi ilmaiseksi ja toimittaa sen puolestasi autoromuttamoon. Auton romutuksen hinta on kohtuullinen, sillä sekä romuauton nouto että romutus ovat molemmat ilmaisia auton omistajalle. Myös auton poistaminen autorekisteristä romutuksen yhteydessä on maksutonta. Romutuksen jälkeen auton omistaja saa toimenpiteestä todisteeksi auton romutustodistuksen. Puretun auton noudosta saatamme veloittaa erikseen.

Romuauton nouto ja auton kierrätys

Autokierrätys on ekologinen vaihtoehto, kun vanhasta autosta haluaa päästä eroon ympäristöä säästäen. Romuautosta kierrätetään tai muuten hyödynnetään jopa 95 %. Ota yhteyttä ja Hinausautokeskus noutaa autosi kierrätettäväksi Kuusakosken autopurkamolle. Kuusakoski on pohjoisen Euroopan johtava teollinen kierrättäjä ja kierrätysmetallien jalostaja ja toimittaja.

Auton kierrätys

Toimialue

Vanhan auton hävitys on vaivatonta. Noudamme romuautot kierrätykseen seuraavilla alueilla: Askola, Espoo, Hattula, Helsinki, Hollola, Hyvinkää, Hämeenlinna, Janakkala, Jyväskylä, Järvenpää, Kangasala, Karttula, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Kuopio, Lapinjärvi, Laukaa, Lempäälä, Loviisa, Maaninka, Muurame, Myrskylä, Mäntsälä, Nakkila, Nokia, Nurmijärvi, Orimattila, Padasjoki, Pirkkala, Pori, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Siilinjärvi, Sipoo, Tampere, Toivakka, Tuusula, Ulvila, Vantaa, Vehmersalmi ja Ylöjärvi.

Jos ajoneuvo ei ole Suomen rekisterissä

Ulkomainen auto on myös mahdollista kierrättää Suomessa. Tarvitsemme ajoneuvon ulkomaalaisen rekisteriotteen. Auton romutustodistuksen saatuasi toimita romutustodistus sekä ajoneuvon rekisterikilvet kyseisen maan ajoneuvorekisteriviranomaiselle ja pyydä ajoneuvon lopullista poistoa kyseisen maan rekisteristä.

Romutustodistus
Ajoneuvon luovutus toisen henkilön puolesta

Vain ajoneuvon omistajalla on oikeus ajoneuvon romutukseen. Ajoneuvon omistaja voi kuitenkin tehdä luovutusvaltakirjan toiselle henkilölle, joka voi luovuttaa ajoneuvon romutukseen. Täytä ja tulosta valtakirja täältä.
Valtakirjan voit lähettää allekirjoitettuna sähköpostitse osoitteeseen autokierratys@hinausautokeskus.fi tai jättää autoon. Mainitse valtakirjasta, kun teet tilauksen.

Valtakirja

Lue lisää aiheesta