Hinausautokeskus Logo
hinauspalvelua turussa ja muualla suomessa

Auton romutus

Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen – Tilaa ilmainen romuauton nouto tältä sivulta löytyvällä lomakkeella.

Romuauton nouto ja auton kierrätys

Autokierrätys on ekologinen vaihtoehto, kun vanhasta autosta haluaa päästä eroon ympäristöä säästäen. Romuautosta kierrätetään tai muuten hyödynnetään jopa 95 %. Ota yhteyttä ja Hinausautokeskus noutaa autosi kierrätettäväksi Kuusakosken autopurkamolle. Kuusakoski on pohjoisen Euroopan johtava teollinen kierrättäjä ja kierrätysmetallien jalostaja ja toimittaja.

Ilmainen romuauton nouto romuttamolle

Milloin on aika toimittaa vanha auto romuttamolle? Kun ajoneuvo ei ole enää ajokelpoinen saati turvallinen, eikä korjaus enää kannata, on silloin hyvä harkita auton romutusta. Mikä on hinta auton noudolle romutettavaksi? Ei mitään! Hinausautokeskuksen hinausauto noutaa romuautosi ilmaiseksi ja toimittaa sen puolestasi autoromuttamoon.

Auton romutuksen hinta on kohtuullinen, sillä sekä romuauton nouto että romutus ovat molemmat ilmaisia auton omistajalle. Myös auton poistaminen autorekisteristä romutuksen yhteydessä on maksutonta. Romutuksen jälkeen auton omistaja saa toimenpiteestä todisteeksi auton romutustodistuksen.

Puretun auton noudosta saatamme veloittaa erikseen.

Näin kierrätät auton

Auton kierrätys onnistuu helposti yhdellä tilauksella.

  1. Tilaa romuauton nouto verkossa (24 h) tai soita palvelunumeroomme 09 3508 5566 (arkisin 8:00–16:00).
  2. Romuauto pyritään noutamaan hinausautolla 5 arkipäivän kuluessa tilauksesta.
  3. Ajoneuvon tiedot poistetaan ajoneuvorekisteristä (TraFi) ja vakuutuksista noutopäivästä lähtien.
  4. Kahden viikon kuluessa auton noudosta Kuusakoski lähettää virallisen romutustodistuksen.

Jos ajoneuvo ei ole Suomen rekisterissä

Ulkomainen auto on myös mahdollista kierrättää Suomessa. Tarvitsemme ajoneuvon ulkomaalaisen rekisteriotteen. Auton romutustodistuksen saatuasi toimita romutustodistus sekä ajoneuvon rekisterikilvet kyseisen maan ajoneuvorekisteriviranomaiselle ja pyydä ajoneuvon lopullista poistoa kyseisen maan rekisteristä.

Ajoneuvon luovutus toisen henkilön puolesta

Vain ajoneuvon omistajalla on oikeus ajoneuvon romutukseen. Ajoneuvon omistaja voi kuitenkin tehdä luovutusvaltakirjan toiselle henkilölle, joka voi luovuttaa ajoneuvon romutukseen. Täytä ja tulosta valtakirja täältä.

Valtakirjan voit lähettää allekirjoitettuna sähköpostitse osoitteeseen autokierratys@hinausautokeskus.fi tai jättää autoon. Mainitse valtakirjasta, kun teet tilauksen.

Romuauton nouto Uudenmaan alueella

Vanhan auton hävitys on vaivatonta. Noudamme romuautot kierrätykseen Uudenmaan alueella nopealla aikataululla. Noutoalueeseen kuuluvat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen), Keski-Uusimaa (Hyvinkää, Nurmijärvi, Järvenpää, Kerava, Tuusula ja Mäntsälä), Itä-Uusimaa (Porvoo, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Pornainen, Pukkila, Sipoo ja Askola) ja Länsi-Uusimaa (Kirkkonummi).

Mikäli romuauto sijaitsee muualla Suomessa, siirry tänne.

Auton romutus ja romutuspalkkio

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja, joka alkoi 1.12.2020 ja päättyy vuoden 2021 lopussa.

Romutuspalkkiokampanjan aikana uuden auton ostaja saa 1 000 tai 2 000 euron romutuspalkkion valtion avustuksena uudesta lain edellytykset täyttävästä henkilöautosta, jos hän vie samalla romutettavaksi omistamansa vanhan liikennekäytössä olevan henkilöauton. Lisäksi autoala antaa uuteen autoon oman 500 euron suuruisen romutuspalkkion, jos palkkiota haetaan tilauksen yhteydessä.

Romuauton noudon voit tilata soittamalla tai sähköisesti tämän sivun tilauslomakkeen kautta.

Lisätietoja romutuskampanjasta voit lukea osoitteessa romutuskampanja.fi