Hinausautokeskus Logo
Hinausautokeskus apuvirta

Auton apukäynnistys apuvirralla

Auton akku tyhjentynyt, ja nyt auto ei käynnisty? Tilaa auton apukäynnistys.

Näin tilaat auton apukäynnistyksen

1. Ota yhteyttä

Voit tehdä tilauksen milloin tahansa 24/7 verkossa tai soittamalla numeroon 09 350 8550.

2. Anna tiedot

Kerro asiakaspalvelijalle ajoneuvosi sijainti, rekisteritunnus sekä yhteystietosi.

3. Kerro viasta

Kerro, mikä ajoneuvoasi vaivaa. Esim. naksuminen startatessa viittaa apukäynnistyksen tarpeeseen.

4. Sovi ajasta

Pääsemme paikalle jopa alle 30 minuutissa tai halutessasi myöhemmin minä vain sovittuna aikana.

Auton apukäynnistys – Apuvirtaa autoon

Jos auto ei käynnisty, sen akku saattaa olla tyhjentynyt. Auto on silloin apuvirran tarpeessa. Kun auton akkua ladataan apuvirralla, ja auto saadaan sen avulla käynnistymään, auton oma latausjärjestelmä alkaa ladata akkua ajon aikana.

Auton käynnistys apuvirralla on hyvä jättää ammattilaiselle vahinkojen välttämiseksi. Virheellinen apukäynnistys voi johtaa auton sähköjärjestelmän tai akun rikkoutumiseen. Käynnistysapua kannattaa tilata, sillä käynnistyspalvelun hinta on pieni verrattuna niihin mahdollisiin autokuluihin, joita aiheutuu itse tehdyistä virheistä.

Hinausautokeskuksen Tiepalvelu antaa turvallisesti apuvirtaa autoon ja tarkastaa samalla akun ja sen latausjännitteen. Voit tilata auton apukäynnistyksen minä vain vuorokaudenaikana ympäri vuoden numerosta 09 350 8550.

Mitä apukäynnistys maksaa?

Apukäynnistyksen hinta on arkisin päiväaikaan alkaen 150 euroa ja iltaisin sekä viikonloppuisin alkaen 230 euroa. Apukäynnistyksen hinta on usein kuitenkin 0 euroa, koska vakuutus saattaa korvata apukäynnistyksen.

Tarkemman hinnan apukäynnistyksestä saat soittamalla 24/7 avoinna olevaan asiakaspalveluumme 09 350 8550.

Vakuutus

Yleensä kaskovakuutus korvaa auton käynnistyksen, kun matkanteko keskeytyy ajoneuvon teknisen vian takia. Silloin kun vakuutus korvaa apuvirran, sinulle ei koidu mitään kuluja omavastuun tai bonusmenetyksen muodossa.

Auto ei käynnisty – Apuvirran antaminen toisesta autosta

Auton apukäynnistys on mahdollista tehdä itse ottamalla apuvirtaa toisesta autosta – mutta tässä on riskinsä. Auton apukäynnistys eli starttiapu tehdään apukaapeleita käyttäen, ja kummankin auton tulisi olla sammutettuna apukaapeleita kytkettäessä.

Apuvirran antaminen uudesta autosta

Nykyajan autot ja niiden tietokonejärjestelmät ovat herkkiä vioittumaan, jos apuvirtaa ei osata johtaa oikein autosta toiseen. Onnistunut käynnistysavun antaminen vaatii tarkkuutta ja ymmärrystä eri latausjännitteistä. Jos ei ole varma omista taidoistaan, on parempi jättää auton käynnistys apuvirralla ammattilaiselle, jolloin mahdolliset kalliit vahingot vältetään.

Pahimmassa tapauksessa kokemattoman apukäynnistäjän käsittelyn jälkeen kumpikaan auto ei käynnisty. Valitse siis Hinausautokeskuksen ammattilainen hommaan!

Voit lukea lisää muista Hinausautokeskuksen tiepalveluista sekä tiepalvelun tilaamisesta täällä.

Lue myös blogiartikkelimme siitä, miten toimia, jos sähköauton akku tyhjenee kesken ajon sekä artikkelimme, jossa kerromme akkupalvelun hinnoittelusta.

Tutustu akkuvalikoimaamme

Linkistä löydät tarjoamamme akut.

Uusi akku autoon tiepalvelulta