Hinausautokeskus Logo
Raskaan kaluston hinausta

Autojen akut

Meiltä löydät oikean akun autoosi.

Liikkuva akkupalvelu

Auton akku hyytyy monesti varoittamatta, jolloin matka voi katketa työpaikalle, kaupan pihalle tai kotipihaan. Liikkuva akkupalvelu toimittaa ja asentaa autoon uuden akun.

Akkupalvelun kattava autojen akkuvalikoima takaa matkasi jatkumisen 24h! Akkupalvelu huolehtii myös vanhan auton akun kierrätyksestä sekä tarvittaessa auton apukäynnistyksestä.

Hinausautokeskus tuottaa myös Autoliiton AL-akkupalvelun pääkaupunkiseudulla sekä Keski- ja Itä-Uudenmaan alueella.

Auton akun käyttöikä

Auton akku kestää käytössä noin 4–6 vuotta. Auton akun käyttöikään vaikuttavat negatiivisesti lyhyet ajomatkat ja auton käyttämättömyys. Autojen akuissa on myös paljon laatueroja merkeittäin ja näin edulliset halpa-akut ovat monesti heikkoja käyttöiältään.

Auton akun ja akun vaihdon hinta

Henkilöautojen hopea-kalsiumakut maksavat 100–300 € ja AGM-akut maksavat 250–360 €. Auton akun hintaan vaikuttavat auton ja akun kokoluokka. Auton akkujen hintataso on sama kuin normaalisti autohuollossa.

Ajankohdasta riippuen auton akun vaihtotyö maksaa noin 140–200 €.

Vakuutus

Kaskovakuutus korvaa usein akun vaihdon, jos matka keskeytyy teknisen vian, kuten rikkoutuneen akun takia. Teemme yhteistyötä kaikkien suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa, ja avustus voidaan laskuttaa suoraan vakuutusyhtiöstä.

Miten valita sopiva akku autoon?

Lähtökohtaisesti on hyvä valita autoon samankokoinen ja ominaisuuksiltaan samanlainen akku kuin siinä on alun perin ollut. Autoon voi laittaa Ah-arvoltaan alkuperäistä akkua suuremman akun, jos akulle varattuun paikkaan sopii suurempi akku. Henkilöautoissa akut ovat 12-volttisia.

Ampeerimäärältään (Ah) pienissä autoissa voi olla 45–60 Ah:n akku, keskikokoisissa tarvitaan 70–80 Ah ja isoissa autoissa 90–110 Ah.

CCA-arvo kertoo, kuinka hyvin akku antaa virtaa kylmissä oloissa. Mitä korkeampi CCA-arvo, sitä parempi kylmäkäynnistysteho akulla on. CCA eli cold cranking amps on kylmäkäynnistysvirta –18 Celsius-asteessa.

Auton start-stop-järjestelmä tai auton valmistajan suositus määrittävät sen, käytetäänkö autossa AGM-akkua.

Liikkuvan akkupalvelun akkuvalikoima

Akkupalvelun akkuvalikoimaan on valikoitu vain parhaat laatuakut. Akut ovat huoltovapaita kalsium- ja AGM-akkuja.

Lisäksi akkuvalikoimasta löytyy Optima-akkuja, jotka ovat tehokkaita erikoisakkuja.

Seuraavia hopea-kalsium- ja AGM-akkuja löytyy hyvin varastosta. Akkuvarasto on laaja, joten jokaiseen autoon löytyy oikeanlainen akku paikalle tuotuna.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelumme selvittää rekisteritunnuksesi avulla, millainen akku autoosi sopii.

Autonkuljetusauto