Hinausautokeskus Logo

Hinauspalveluita jo 1960-luvulta

Hinausautokeskus on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa hinaus- ja tiepalveluita ympäri vuorokauden. Hinausautokeskus on toiminut jo vuodesta 1965 ja itsenäisenä yhtiönä vuodesta 1977. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Järvenpäässä ja Porvoossa. Työllistämme tällä hetkellä 54 henkilöä ja 35 hinaus- ja tiepalveluautoa.

Historia

Yrityksen juuret juontavat 1960-luvulle, jolloin yrityksen perustajat Lars ja Leena Elers tarvitsivat omalle bussikalustolleen hinausautoja. Heillä oli jo ennestään 1950-luvulla perustettu julkisen liikenteen bussiyritys nimeltä Tammelundin liikenne Oy. Tämän lisäksi he perustivat 1970-luvulla tilausliikenneyrityksen nimeltä Polarbus Oy. Hinausautokeskus on toiminut itsenäisenä yhtiönä vuodesta 1977. Lars ja Leena toimivat yrittäjinä näissä yrityksissä 1980-luvulle saakka. Nykypäivänä Larsin ja Leenan perustamat yritykset toimivat erillisinä yhtiöinä, ja ovat nuorempien sukupolvien omistuksessa. Hinausautokeskuksen toisen sukupolven yrittäjinä toimivat Lisbet ja Mikko Sipilä vuosina 1988–2018. Vuodesta 2019 alkaen Hinausautokeskuksen yrittäjinä toimii kolmas sukupolvi: Tomi Sipilä, Sami Sipilä, Joni Sipilä ja Emmi Sipilä-Suni. Vuoden 2019 syksyllä yritys laajensi toiminta-aluetta Keski-Uudellemaalle ostamalla Järvenpään Vika-Auto Oy, joka niin ikään tuottaa hinauspalveluita koko Keski-Uudenmaan alueella. Tämän kaupan mukana yritykseen tuli neljä hinausautoa sekä sen henkilökunta.

Hinausautokeskus perhe omistajat
Vanhoja hinausautoja

Arvot

Toimintaamme ohjaa vahvasti perheyrittäjyys ja kunnioitus edellisiä sukupolvia kohtaan. Edellisten sukupolvien rakentama pohja ja arvot ovat tärkeä osa yrityksen nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Vuosien ajan olemme panostaneet siihen, että asiakaspalvelu on ollut erinomaista, autot ja työvaatteet ovat puhtaita ja palvelu on ollut nopeaa ja asiantuntevaa. Kalusto pidetään hyvässä ja toimivassa kunnossa, ja sitä päivitetään jatkuvasti. Henkilökunnan osaaminen on avain asiakaspalvelussa ja laadussa. Vuoden 2022 asiakastyytyväisyyden keskiarvo oli NPS 96. Haluamme panostaa henkilöstömme hyvinvointiin. Tarjoamme jokaiselle hyvät työsuhde-edut ja monipuoliset työskentelyvälineet.

Palvelut

Hinausautokeskuksen palvelutarjontaan kuuluu hinausten ja tiepalveluiden lisäksi konekuljetukset, raskaan kaluston hinaukset, autojen romutus sekä puhelinpalvelu. Yritys edustaa Autoliiton valtakunnallista hinaus- ja tiepalveluverkostoa pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2020 yrityksellemme myönnettiin Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu.

Hinausautokeskus vanha hinausauto