Hinausautokeskus Logo
Akkupalvelu, auton akun vaihto

Onko autosi uuden akun tarpeessa?

Liikkuva akkupalvelu on pikainen ratkaisu, kun auton akun vaihto tai käynnistysapu apuvirralla ovat tarpeen.

Näin tilaat liikkuvan akkupalvelun

1. Ota yhteyttä

Voit tehdä tilauksen milloin tahansa 24/7 verkossa tai soittamalla numeroon 09 350 8550.

2. Anna tiedot

Tärkeimpiä tietoja ovat auton sijainti, sen ongelma ja rekisteritunnus.

3. Kerro viasta

Arvioimme, tarvitseeko autosi uuden akun. Rekisteritunnus kertoo, millainen akku autoosi sopii.

4. Sovi ajasta

Saavumme paikalle jopa alle 30 minuutissa. Palvelun voi sopia myös myöhemmäksi ajankohdaksi.

Auton akku tyhjä – mitä tehdä?

Mitä tehdä ja kuka auttaa, kun auton akku on tyhjä? Kun auton akku on tyhjä asiantunteva henkilökuntamme arvioi kannattaako käyttää apukäynnistystä vai suosiolla vaihtaa uusi akku. Oli tarve mikä tahansa tyhjä akku on kohta historiaa ja pääset jatkamaan matkaasi.

Usein ei ole suositeltavaa ryhtyä vaihtamaan akkua itse, varsinkaan uudempien autojen kohdalla. Kun auton akku on tyhjä tai auton akku ei lataudu, voivat Hinausautokeskuksen ammattilaiset auttaa. Ajoneuvomekaanikkomme tuovat tarvittavan uuden akun ja hoitavat akun vaihdon ammattitaidolla.

Myös auton käynnistysapu eli auton käynnistys apuvirralla on turvallisinta jättää ammattilaisille, jotta auton herkkä elektroniikka ei vahingossa vaurioidu.

Auton akun vaihto – Akkupalvelu auttaa

Auton akun tyhjentymistä ei välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Jonakin kauniina aamuna auto ei starttaa, ja akun vaihto autoon on tarpeen. Onneksi liikkuva akkupalvelu päivystää koko pääkaupunkiseudulla, Järvenpäässä, Porvoossa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Porissa, Jyväskylässä sekä Kuopiossa 24/7.

Tilaa auton akun vaihto minä tahansa vuorokaudenaikana soittamalla numeroon 09 350 8550!

Auton akun irrotus, akun lataus ja akun vaihto onnistuvat toimialueellamme vuoden jokaisena päivänä 24h. Tarvittaessa järjestämme myös auton hinauksen huoltoon.

Miksi auton akun lataus tyhjenee?

Miksi auton akku tyhjenee? Auton akun latauksen tyhjenemiseen sekä akun kulumiseen vaikuttavat monet tekijät. Liian lyhyet ajomatkat, auton seisominen käyttämättömänä ulkona kovilla pakkaskeleillä sekä akkua kuluttavat virtasyöpöt lisälaitteet ovat kaikki vaikuttavia tekijöitä. Erityisesti seuraavat lisälaitteet voivat edesauttaa auton akun tyhjentymistä:

  • penkinlämmittimet
  • takaikkunanlämmitin
  • ratinlämmitin

Auton moottorikäyttöiset lisälämmittimet eivät itsessään välttämättä kuormita akkua, mutta auton ollessa pysäköitynä lisälämmitin päällä käynnistyy usein myös auton sisäpuhallin, joka kuluttaa virtaa. Auton akku tyhjenee tavallista nopeammin, mikäli akun kunto on huono. Akun huonokuntoisuus tai todella vanha ikä voivat edesauttaa akun jännitteen ja latauksen purkautumista.

Akku ei käynnisty vaan naksuu

Naksuminen startatessa viittaa yleensä siihen, että auton akku on tyhjentynyt eikä auto sen takia starttaa. Tällöin auton akun lataus on tarpeen. Lyhyitä ajoja ajavilla riski auton akun tyhjenemiseen on tavallista suurempi varsinkin pakkasilla.

Akun kunnon tarkastaminen ja auton akun vaihto

Auton akun tyhjentyessä tiepalvelumekaanikko tarkistaa akkutesterillä akun kunnon. Mekaanikko vaihtaa tarvittaessa tilalle uuden akun, mikäli akun kuntotarkastus paljastaa, ettei pelkkä akun lataus riitä. Jos auton akku on jo hyvin kulunut, voi akun vaihto olla paras jatkotoimenpide.

Vanhan tai huonokuntoisen akun lataus voi tyhjentyä nopeasti, vaikka akku olisi vastikään ladattu. Tyhjentynyt auton akku kannattaa vaihtaa sen ollessa 4–6 vuotta vanha. Meillä on laaja valikoima Vartan ja Bannerin (Autoliitto) auton akkuja. Banner-akku on testivoittaja ja Autoliiton valinta.

Hinausautokeskukselta löytyy kattavasti apu auton akkuun liittyviin ongelmiin tien päällä. Lue auton akun vaihdon kokemuksista blogista.

Akku loppu keskellä matkaa

Mikäli auto jättää tien päälle akun ollessa tyhjä, ja tarve akun vaihtamiselle  on akuutti, on hyvä soittaa Hinausautokeskuksen Tiepalveluun.

Tulemme vaihtamaan akkusi, ja matkasi jatkuu heti uuden akun saamisen jälkeen.

Jos auton akku tyhjenee kotipihalla, tyhjentyneen auton akun lataaminen onnistuu myös tarkoitukseen sopivalla ylläpitolaturilla. Akun lataus ylläpitolaturilla kestää kuitenkin useamman tunnin. Lue blogiartikkelimme aiheesta auton akun lataus.

Akkupalvelun hinta ja auton akun hinta

Liikkuvan akkupalvelun hinta on alkaen 140 €, ja auton akun hinta vaihtelee 100–200 € välillä. Meiltä löytyy myös AGM-akkuja.

AGM-akut ovat erityisen tiiviitä akkuja, joilla on erinomaisina ominaisuuksina esimerkiksi korkea latauksenvastaanottokyky sekä matala itsepurkautumisen taso. Näiden akkujen hinta on 200–400 €. Lue lisää akkupalvelun hinnoittelusta. Akkupalvelun hinnan pystymme monesti laskuttamaan vakuutusyhtiöstä, jos autossa on kaskovakuutus ja matka keskeytynyt.

Akun vaihto ja vakuutus

Kaskovakuutus korvaa usein auton akun vaihdon tai auton käynnistyksen, kun matkanteko keskeytyy ajoneuvon teknisen vian takia.

Silloin kun vakuutus korvaa akunvaihtotyön, sinulle ei koidu minkäänlaisia kuluja omavastuun tai bonusmenetyksen muodossa.

Voit lukea lisää muista Hinausautokeskuksen Tiepalveluista sekä tiepalvelun tilaamisesta täällä.

Lue myös aihepiiriin liittyvät blogiartikkelimme auton starttiongelmista tai artikkelimme auton akun lataamisesta.

Tutustu akkuvalikoimaamme

Linkistä löydät tarjoamamme akut.

Hinausautokeskus akun vaihto