Hinausautokeskus Logo
hinausautokeskus tiepalvelu polttoainetankin tyhjennys

Tankin tyhjennys

Tiepalvelu auttaa 24 h tankatessasi vahingossa väärin esim. bensaa dieselautoon.

Näin tilaat tankin tyhjennyksen

1. Ota yhteyttä

Voit tehdä tilauksen milloin tahansa 24/7 verkossa tai soittamalla numeroon 09 350 8550.

2. Anna tiedot

Tärkeimmät tiedot ovat ajoneuvon sijainti, rekisteritunnus ja yhteystietosi.

3. Kerro viasta

Kerro, mitä polttoainetta tankkasit ja kuinka paljon. Arvioimme, tyhjennetäänkö tankki tien päällä vai varikolla.

4. Sovi ajasta

Saavumme paikalle jopa alle puolessa tunnissa tai sovitusti myöhempänä ajankohtana.

Bensatankin ja dieseltankin tyhjennys

Tankkasitko vahingossa väärää polttoainetta? Ei hätää, me Hinausautokeskuksella saamme tyhjennettyä ja puhdistettua tankin ja tarvittaessa koko polttoainejärjestelmän. Tilaa tankin tyhjennys milloin tahansa 24/7-numerostamme 09 350 8550.

Milloin tankin tyhjennys on pakollista?

Moni soimaa itseään pitkään huomatessaan, että tankkasi vahingossa väärää polttoainetta. Väärä tankkaus ei kuitenkaan ole lainkaan harvinainen ongelma, minkä vuoksi saammekin Hinausautokeskukseen päivittäin soittoja polttoainetankin tyhjennystä koskien. Väärä tankkaus tapahtuu tavallisimmin kiireessä ja/tai epähuomiossa tai laina-autoa käytettäessä.

Tyypillisintä on tankata vahingossa bensaa dieselautoon, mutta on sellaisiakin tapauksia, joissa bensalla toimivaan autoon on tankattu dieseliä. Myös se on yleistynyt, että AdBlue-säiliöön on vahingossa tankattu dieseliä tai AdBlueta on laitettu dieseltankkiin. Ennenkuulumatonta ei ole sekään, että autoon on tankannut E85-alkoholipolttoainesekoitusta, vaikka se ei soveltuisi autoon.

Yleensä tankki pitää aina tyhjentää, jos on tankannut väärin. Ei valitettavasti auta, vaikka joukossa olisi vain muutama litra väärää polttoainetta, sillä jo se riittää keskeyttämään matkan ja mahdollisesti vaurioittamaan auton polttoainejärjestelmää. Dieselauto on herkkä vioittumaan bensan takia, bensa-autolla puolestaan voi päästä helpommin liikenteeseen asti dieselillä, kunnes auto hyytyy kesken matkan.

Mitä tehdä, jos tankkasit bensaa dieselautoon tai dieseliä bensa-autoon?

Jos huomaat tai epäilet tankanneesi väärin, älä käynnistä autoa! Silloin kun autoa ei ole käynnistetty väärän tankkauksen jälkeen, pelkkä tankin tyhjennys ja puhdistus riittää. Se tulee myös edullisemmaksi eikä autoon tule mitään vaurioita.

Jos tankkaa väärin ja käynnistää auton, useissa autoissa polttoaineen siirtopumppu alkaa siirtää polttoainetta saman tien tankista peremmälle polttoainejärjestelmään. Silloin koko polttoaineputkisto pitää tyhjentää ja puhdistaa tankin lisäksi.

Pahin tilanne on silloin kun autolla on jo ehtinyt matkaan. Vaurioiden laajuus riippuu pitkälti väärän polttoaineen määrästä. Jo muutama litra väärää polttoainetta riittää hyydyttämään auton, mutta hyvässä tapauksessa koko polttoainejärjestelmän tyhjennys ja puhdistus riittää eikä autoa tarvitse viedä korjattavaksi.

Laajimmat vauriot ovat mahdollisia silloin kun melko tyhjään tankkiin on tankattu kymmeniä litroja väärää polttoainetta ja lähdetty ajamaan.

Mikä ikinä noista kolmesta vaihtoehdosta kuvaakaan tilannettasi, saat tarvittavan avun Hinausautokeskuksesta ympäri vuorokauden numerosta 09 350 8550.

Meiltä onnistuu tankin tyhjennys ja puhdistus joko tien päällä tai varikollamme.

Miten tankin tyhjennys käytännössä hoidetaan?

Milloin tankki kannattaa tyhjentää tien päällä ja milloin varikolla? Siihen vaikuttavat niin vuorokaudenaika, auton merkki kuin tilanteen vakavuuskin. Sopivin tyhjennystapa saadaan parhaiten arvioitua asiakaspalvelussamme.

Palvelemme laajasti koko pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla ja muilla toimialueilla ympäri Suomen. Voit tilata auton tankin tyhjennyksen ympäri vuorokauden numerosta 09 350 8550.

Lue myös blogiartikkelimme siitä, miten toimia, kun auton tankkiin eksyy väärää bensaa.