Hinausautokeskus Logo
Blogi|Helppo auton romutus

Helppo auton romutus

Auton kierrätys

Auton romutus voi ajatuksen tasolla tuntua hankalalta prosessilta, mitä se ei suinkaan ole. Valitsemalla oikean kumppanin viemään autosi viimeiselle matkalle säästät sekä ympäristöä, aikaa että rahaa. Hinausautokeskus hoitaa puolestasi lähes kaiken, joten tämän helpommaksi se ei enää voi mennä!

Kun auton aika on tullut syystä tai toisesta tiensä päähän, on useimmille meistä tärkeää saada hoidettua auton romutus mahdollisimman suoraviivaisesti. Tämän lisäksi auton romutuksen kustannuksiin liittyvät asiat voivat herättää pohdintaa. Onkin hyvä tietää, että auton romutus on täysin ilmaista silloin, kun auto on noutohetkellä kokonainen ja vain purettujen romuautojen noudosta veloitetaan erikseen. Erityisiä romutuspalkkioita romuautojen kierrätyksestä ei tällä hetkellä saa, edellinen valtion romutuspalkkiokokeilu päättyi vuonna 2021.

Auto romuttamolle ilmaiseksi

Toistaiseksi autoilijoiden ei tarvitse huolehtia auton viemisestä romuttamolle, vaan Hinausautokeskus järjestää asiakkailleen sekä ilmaisen romuauton noudon että auton ilmaisen romutuksen. Hinausautokeskuksella auton romutus onkin tehty äärimmäisen helpoksi tilaajalle. Prosessiin kuuluvat kokonaisvaltaiset romutuspalvelut ja erilaiset käytännön järjestelyt, kuten auton poistaminen autorekisteristä romutuksen yhteydessä. Luonnollisesti kokonaisuuteen kuuluu auton toimittaminen eteenpäin lopulliseen määränpäähänsä Kuusankoskelle autoromuttamoon.

Auton kierrätys ekologisesti

Tiesitkö muuten, että auton romutus on myös todellinen ekoteko? Hinausautokeskuksen yhteistyökumppani Kuusankosken autoromuttamo nimittäin romuttaa auton niin, että 95 prosenttia sen osista päätyy kierrätykseen tai pääsee jatkamaan elämäänsä muodossa tai toisessa hyötykäytössä.