Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen.
Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen.

Romuauton nouto ja auton kierrätys

Autokierrätys on ekologinen vaihtoehto, kun vanhasta autosta haluaa päästä eroon ympäristöä säästäen. Romuautosta kierrätetään tai muuten hyödynnetään jopa 95%. Ota yhteyttä ja Hinausautokeskus noutaa autosi kierrätettäväksi Kuusakosken autopurkaamolle. Kuusakoski on pohjoisen Euroopan johtava teollinen kierrättäjä ja kierrätysmetallien jalostaja ja toimittaja.

Ilmainen romuauton nouto romuttamolle

Milloin on aika toimittaa vanha auto romuttamolle? Kun ajoneuvo ei ole enää ajokelpoinen saati turvallinen, eikä korjaus enää kannata, on silloin hyvä harkita auton romutusta. Mikä on hinta auton noudolle romutettavaksi? Ei mitään! Hinausautokeskuksen hinausauto noutaa romuautosi ilmaiseksi ja toimittaa sen puolestasi autoromuttamoon.

Auton romutuksen hinta on kohtuullinen, sillä sekä romuauton nouto että romutus ovat molemmat ilmaisia auton omistajalle. Myös auton poistaminen autorekisteristä romutuksen yhteydessä on maksutonta. Romutuksen jälkeen auton omistaja saa toimenpiteestä todisteeksi auton romutustodistuksen.

Puretun auton noudosta saatamme veloittaa erikseen.

Näin kierrätät auton

Auton kierrätys onnistuu helposti yhdellä tilauksella.

  1. Tilaa romuauton nouto verkossa (24h) tai soita palvelunumeroomme 09 3508 5566 (arkisin 8:00–16:00)
  2. Romuauto noudetaan hinausautolla 5 arkipäivän kuluessa tilauksesta
  3. Ajoneuvon tiedot poistetaan ajoneuvorekisteristä (TraFi) ja vakuutuksista noutopäivästä lähtien
  4. Kahden viikon kuluessa auton noudosta Kuusakoski lähettää virallisen romutustodistuksen

Jos ajoneuvo ei ole Suomen rekisterissä

Ulkomainen auto on myös mahdollista kierrättää Suomessa. Tarvitsemme ajoneuvon ulkomaalaisen rekisteriotteen. Auton romutustodistuksen saatuasi toimita romutustodistus sekä ajoneuvon rekisterikilvet kyseisen maan ajoneuvorekisteriviranomaiselle ja pyydä ajoneuvon lopullista poistoa kyseisen maan rekisteristä.

Ajoneuvon luovutus toisen henkilön puolesta

Vain ajoneuvon omistajalla on oikeus ajoneuvon romutukseen. Ajoneuvon omistaja voi kuitenkin tehdä luovutusvaltakirjan toiselle henkilölle, joka voi luovuttaa ajoneuvon romutukseen. Täytä ja tulosta valtakirja täältä.

Romuauton nouto pk-seudulla ja Porvoon seudulla

Vanhan auton hävitys on vaivatonta. Noudamme romuautot kierrätykseen pääkaupunkiseudulla ja Porvoon seudulla nopealla aikataululla. Noutoalueeseen kuuluvat mm. Askola, Espoo, Helsinki, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Sipoo, Tuusula ja Vantaa.

Mikäli romuauto sijaitsee muualla Suomessa, siirry tänne.

Sami Hellström
07:44 07 Aug 19
Nopea haku ,suomalainen kuljettaja ,asiallisesti ilmoitti kun haki auton ,nopeasti auto poistui minun omistuksesta eli pääsin siitä lopullisesti eroon .😶
Raija Parikka
14:03 05 Aug 19
Hyvin aikataulutettu muuten, mutta saako vielä jonkinlaisen kuittauksen, ettei auto ole enää nimissäni? (romutustodistus?)
Sami Loikkanen
15:20 01 Aug 19
Todella helposti hoitui auton romutukseen vienti.Netissä tein tilauksen ja sitten vain odottelin 5 päivää,että tultiin noutamaan.... SUOSITTELEN!!
Макс Тохин
07:33 23 Jul 19
Kaikki sujui tosi hyvin. Kuten pyysinkin, noudosta ilmoitettiin etukäteen, nouto oli nopea ja romutustodistuskin tuli nopeasti. 5/5
Pekka Salminen
09:46 30 May 19
Auto haettiin ilmoittamastani paikasta hieman alle viikon sisällä internet-lomakkeen täyttämisestä. Kun autoa tultiin hakemaan, hinausautokuski otti yhteyttä soittamalla vain noin 30min varoitusajalla arki-iltapäivällä; tuolloin olin kotona, voi olla että homma ei olisi sujunut yhtä jouhevasti jos olisin ollut poissa kotoa. Todennäköisesti homman kuitenkin olisi saanut järjestymään silti melko hyvin.Kaiken kaikkiaan palvelu pelasi mainiosti, vaivatonta ja helppoa. Ajoneuvon poisto rekisteristä ja liikennevakuutuksen keskeyttämisen eteen sujui firman (firmojen?) puolesta.
Robin Laurén
06:54 11 May 19
Ihmiselle joka on ajanut rakasta autoaan yli 15 vuotta, auton romutus voi olla arka paikka. Varsinkin termi "romutus" tuntuu epäkunnioittavalta, kun omistaja toivoisi että auto _kierrätettäisiin_ osina ja raaka-aineina.Itse jouduin viettämään hyvästejä vanha auto pihalla noin viikon verran, mutta lopuksi noutaja tuli. Soitti 10 minuuttia ennen saapumistaan. Hyvin ammatillinen nuorempi herrasmies kiinnitti koslani kuljetukseen, allekirjoitti kuitin ja toivotti hyvät päivät. Todistuksen sain sähköpostissa seuraavana päivänä.Aika asiallisestihan tämä meni. Toivottavasti en kuitenkaan johdu samaan tilanteeseen uudestaan lähiaikoina. Auton menettäminen ei ole erityisen kiva kokemus.
hilkka koski
17:12 08 May 19
Palvelu oli helppo tilata ja toimi nopeasti. Hakija oli asiallinen ja miellyttävä. Romutustodistuskin tuli melkein heti. Kiitokset
Ari Kemppainen
15:58 08 May 19
Kaikki hoidettiin niinkuin oli luvattu. Myös ilmoitus viranomaisille. Romutustodistus tuli seuraavana päivänä sähköpostiin.
Rauha-Annikki Harjunpää
07:42 04 May 19
Erinomaista palvelua ja täydellistä informaatiota!Suurkiitos!
Miika Lappalainen
14:51 12 Apr 19
Ei olisi voinut paremmin mennä. Loistavaa palvelua!
Peng Luomanpää
13:13 10 Apr 19
Nopea toimi kiitos
aarne westerberg
15:11 08 Apr 19
En ehtinyt edes autoa tyhjentää kun oli jo haettu. Nimim. Tyhjennä ensin ja tilaa sitten.
Anne Kaila
08:58 14 Mar 19
Kiitos nopeasta ja asiakasystävällisestä palvelusta! Suosittelen👍!
Lps mursut
19:05 27 Feb 19
Todella ystävällinen ja avulias kuski!
Eero Ali-Mattila
11:34 15 Feb 19
Hienosti toimiva ja helposti tilattava palvelu.
Bo Berghäll
08:51 17 Jan 19
Nopea nouto ja hyvä kuski hinurissa.
Timo Salo
09:07 14 Dec 18
Tosi hienosti meni, parin auton noudossa. Kiitos
Paula Falenius
08:55 05 Dec 18
siitä kun soitin teille kesti 2 viikkoa ennekuin autoa tultiin hakemaan, mutta sen jälkeen kaikki meni hyvin. kiitos teille. Paula Falenius
Eeva Keinänen
16:11 20 Nov 18
Nopea ja tehokas avuliaita oli vaikka olen fossiili kiitän heitä hyvästä tominassat suosittele sydämestäni kiitod
Maria Joki
13:42 19 Nov 18
Nopea palvelu.Tunnissa auton pois haitoilta.
Juha Nikkanen
07:33 19 Nov 18
Nopea nouto auton hyydyttyä tien varteen. Kierrätykseen lähtö hieman aikaistui suunnitellusta. Hyvän palvelun vuoksi auto ei jäänyt kaupungin riesaksi ja myös rahaa säästyi. Kiitos!
Eeva Keinänen
15:39 14 Nov 18
Nopea ja tehokas avuliaita oli vaikka olen fossiili kiitän heitä hyvästä tominassat suosittele sydämestäni kiitod
Auli Mantila
15:36 14 Nov 18
Nopea, asiantunteva, täsmällinen, ystävällinen palvelu. Suosittelen kaikille, jotka vielä miettii pitäiskö siitä pihanperän romusta vihdoin luopua. Helpompaa kuin heinänteko. Suositus 5/5.
See All Reviews

Noudon tilaus onnistuu kätevästi sähköisesti tunnistautumalla

Romuajoneuvon noudon voit kätevästi tilata alla olevalla lomakkeella.

Sähköinen tunnistautuminen mahdollistaa ajoneuvon noudon vapaasti, eikä ajoneuvon luovuttajan läsnäoloa noudon yhteydessä vaadita. Lomake on ajoneuvon omistajaa tai valtuutettua varten ja vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Ongelmia lomakkeen kanssa? Mikäli lomake ei toimi tai ei avaudu oikein, niin täytä lomake täällä.

Ongelmia lomakkeen kanssa? Mikäli lomake ei toimi tai ei avaudu oikein, niin täytä lomake täällä.

Huom. Lomake saattaa allekirjoituksen jälkeen hypätä väärään kohtaan, joten muistathan myös tunnistautua.

Auton romutus ja romutuspalkkio 2018

Suomessa toteuttiin romutuspalkkiokampanja 1.1.-31.8.2018. Kampanjan tavoite oli uudistaa autokantaa ja lisätä vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntävien autojen määrää autokannassa. Kampanja on vuoden 2018 osalta päättynyt.

Lue lisää romutuspalkkiosta blogistamme.