Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen.
Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen.

Romuauton nouto ja auton kierrätys

Autokierrätys on ekologinen vaihtoehto, kun vanhasta autosta haluaa päästä eroon ympäristöä säästäen. Romuautosta kierrätetään tai muuten hyödynnetään jopa 95%. Ota yhteyttä ja Hinausautokeskus noutaa autosi kierrätettäväksi Kuusakosken autopurkaamolle. Kuusakoski on pohjoisen Euroopan johtava teollinen kierrättäjä ja kierrätysmetallien jalostaja ja toimittaja.

Ilmainen romuauton nouto romuttamolle

Milloin on aika toimittaa vanha auto romuttamolle? Kun ajoneuvo ei ole enää ajokelpoinen saati turvallinen, eikä korjaus enää kannata, on silloin hyvä harkita auton romutusta. Mikä on hinta auton noudolle romutettavaksi? Ei mitään! Hinausautokeskuksen hinausauto noutaa romuautosi ilmaiseksi ja toimittaa sen puolestasi autoromuttamoon.

Auton romutuksen hinta on kohtuullinen, sillä sekä romuauton nouto että romutus ovat molemmat ilmaisia auton omistajalle. Myös auton poistaminen autorekisteristä romutuksen yhteydessä on maksutonta. Romutuksen jälkeen auton omistaja saa toimenpiteestä todisteeksi auton romutustodistuksen.

Puretun auton noudosta saatamme veloittaa erikseen.

Näin kierrätät auton

Auton kierrätys onnistuu helposti yhdellä tilauksella.

  1. Tilaa romuauton nouto verkossa (24h) tai soita palvelunumeroomme 09 3508 5566 (arkisin 8:00–16:00)
  2. Romuauto noudetaan hinausautolla 5 arkipäivän kuluessa tilauksesta
  3. Ajoneuvon tiedot poistetaan ajoneuvorekisteristä (TraFi) ja vakuutuksista noutopäivästä lähtien
  4. Kahden viikon kuluessa auton noudosta Kuusakoski lähettää virallisen romutustodistuksen

Jos ajoneuvo ei ole Suomen rekisterissä

Ulkomainen auto on myös mahdollista kierrättää Suomessa. Tarvitsemme ajoneuvon ulkomaalaisen rekisteriotteen. Auton romutustodistuksen saatuasi toimita romutustodistus sekä ajoneuvon rekisterikilvet kyseisen maan ajoneuvorekisteriviranomaiselle ja pyydä ajoneuvon lopullista poistoa kyseisen maan rekisteristä.

Ajoneuvon luovutus toisen henkilön puolesta

Vain ajoneuvon omistajalla on oikeus ajoneuvon romutukseen. Ajoneuvon omistaja voi kuitenkin tehdä luovutusvaltakirjan toiselle henkilölle, joka voi luovuttaa ajoneuvon romutukseen. Täytä ja tulosta valtakirja täältä.

Valtakirjan voit lähettää allekirjoitettuna sähköpostitse autokierratys@hinausautokeskus.fi tai jättää autoon (Informoi valtakirjasta tilatessa).

Romuauton nouto Uudenmaan alueella

Vanhan auton hävitys on vaivatonta. Noudamme romuautot kierrätykseen Uudenmaan alueella nopealla aikataululla. Noutoalueeseen kuuluvat pääkaupunkiseutu Helsinki Espoo Vantaa Kauniainen Keski-Uusimaa  Hyvinkää Nurmijärvi Järvenpää Kerava Tuusula Mäntsälä Itä-Uusimaa Porvoo Lapinjärvi Loviisa Myrskylä Pornainen Pukkila Sipoo Askola Länsi-Uusimaa Kirkkonummi

Mikäli romuauto sijaitsee muualla Suomessa, siirry tänne.

Auton romutus ja romutuspalkkio

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja, joka alkoi 1.12.2020 ja päättyy vuoden 2021 lopussa.

Romutuspalkkiokampanjan aikana uuden auton ostaja saa 1 000 tai 2 000 euron romutuspalkkion valtion avustuksena uudesta lain edellytykset täyttävästä henkilöautosta, jos hän vie samalla romutettavaksi omistamansa vanhan liikennekäytössä olevan henkilöauton. Lisäksi autoala antaa uuteen autoon oman 500 euron suuruisen romutuspalkkion, jos palkkiota haetaan tilauksen yhteydessä.

Romuauton noudon voit tilata soittamalla tai sähköisesti tämän sivun tilauslomakkeen kautta.

Lisätietoja romutuskampanjasta voit lukea osoitteessa romutuskampanja.fi

Noudon tilaus onnistuu kätevästi sähköisesti tunnistautumalla

Romuajoneuvon noudon voit kätevästi tilata alla olevalla lomakkeella.

Sähköinen tunnistautuminen mahdollistaa ajoneuvon noudon vapaasti, eikä ajoneuvon luovuttajan läsnäoloa noudon yhteydessä vaadita. Lomake on ajoneuvon omistajaa tai valtuutettua varten ja vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Viive tunnistautumisessa – Tunnistautumisessa saattaa esiintyä pientä viivettä, joten odotathan selaimen etenemistä. Tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ‘Allekirjoita’ -painikkeen jälkeen.

Ongelmia lomakkeen kanssa? – Mikäli lomake ei toimi tai ei avaudu oikein, niin täytä lomake täällä.
Yleisin ongelma lomakkeen täytössä on, että henkilötunnuksen kirjan on kirjotettu pienellä kirjaimella tai jokin pakollinen valinta lomakkeesta puuttuu.

Asiakkaidemme arvostelut

HAK kierrätys - Auton romutus
4.7
Based on 133 reviews
Finnby
10:03 29 Mar 21
Nopea ja sujuva palvelu, jäi erittäin positiivinen kuva toiminnasta.
Jarkko S.
13:33 10 Jun 20
Loistavaa toimintaa - illalla sujuvasti nettitilaus, seuraavana päivänä kuski soitti ajoissa etukäteen ja autorähjä katosi sinne, minne kuuluukin. Kiitos!
Carlo I.
16:18 20 Mar 20
Palvelu on tehokasta
Minna P.
16:02 20 Mar 20
Kiitos hyvästä ja nopeasta palvelusta.
Mira R.
10:36 19 Mar 20
Nopea palvelu! Pääsimme romusta eroon parin tunnin päästä soitostamme.
Marko N.
10:20 19 Mar 20
Toimi loistavasti 12h ilmoituksestaAuto haettiin taivaisiin
Seppo H.
16:54 09 Dec 19
Hyvin toimiva ja nopea palvelu.Tiedot kierrätys materiaaleista graafisesti ja prosentteina.Romutustodistus sähköisenä.Paljon ei jäänyt ei kierrätettävää materiaalia 2 autosta vain 3%/auto.
Anniina T.
20:57 30 Oct 19
Helppo asioida, erittäin ystävällinen ja nopea palvelu.
Kati H.
19:40 30 Oct 19
Nopeasti ja hyvin hoitui koko prosessi. Suosittelen.