Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen.
Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen.

Romuauton nouto ja auton kierrätys

Autokierrätys on ekologinen vaihtoehto, kun vanhasta autosta haluaa päästä eroon ympäristöä säästäen. Romuautosta kierrätetään tai muuten hyödynnetään jopa 95%. Ota yhteyttä ja Hinausautokeskus noutaa autosi kierrätettäväksi Kuusakosken autopurkaamolle. Kuusakoski on pohjoisen Euroopan johtava teollinen kierrättäjä ja kierrätysmetallien jalostaja ja toimittaja.

Ilmainen romuauton nouto romuttamolle

Milloin on aika toimittaa vanha auto romuttamolle? Kun ajoneuvo ei ole enää ajokelpoinen saati turvallinen, eikä korjaus enää kannata, on silloin hyvä harkita auton romutusta. Mikä on hinta auton noudolle romutettavaksi? Ei mitään! Hinausautokeskuksen hinausauto noutaa romuautosi ilmaiseksi ja toimittaa sen puolestasi autoromuttamoon.

Auton romutuksen hinta on kohtuullinen, sillä sekä romuauton nouto että romutus ovat molemmat ilmaisia auton omistajalle. Myös auton poistaminen autorekisteristä romutuksen yhteydessä on maksutonta. Romutuksen jälkeen auton omistaja saa toimenpiteestä todisteeksi auton romutustodistuksen.

Puretun auton noudosta saatamme veloittaa erikseen.

Näin kierrätät auton

Auton kierrätys onnistuu helposti yhdellä tilauksella.

  1. Tilaa romuauton nouto verkossa (24h) tai soita palvelunumeroomme 09 3508 5566 (arkisin 8:00–16:00)
  2. Romuauto noudetaan hinausautolla 5 arkipäivän kuluessa tilauksesta
  3. Ajoneuvon tiedot poistetaan ajoneuvorekisteristä (TraFi) ja vakuutuksista noutopäivästä lähtien
  4. Kahden viikon kuluessa auton noudosta Kuusakoski lähettää virallisen romutustodistuksen

Jos ajoneuvo ei ole Suomen rekisterissä

Ulkomainen auto on myös mahdollista kierrättää Suomessa. Tarvitsemme ajoneuvon ulkomaalaisen rekisteriotteen. Auton romutustodistuksen saatuasi toimita romutustodistus sekä ajoneuvon rekisterikilvet kyseisen maan ajoneuvorekisteriviranomaiselle ja pyydä ajoneuvon lopullista poistoa kyseisen maan rekisteristä.

Ajoneuvon luovutus toisen henkilön puolesta

Vain ajoneuvon omistajalla on oikeus ajoneuvon romutukseen. Ajoneuvon omistaja voi kuitenkin tehdä luovutusvaltakirjan toiselle henkilölle, joka voi luovuttaa ajoneuvon romutukseen. Täytä ja tulosta valtakirja täältä.

Romuauton nouto Uudenmaan alueella

Vanhan auton hävitys on vaivatonta. Noudamme romuautot kierrätykseen Uudenmaan alueella nopealla aikataululla. Noutoalueeseen kuuluvat pääkaupunkiseutu Helsinki Espoo Vantaa Kauniainen Keski-Uusimaa  Hyvinkää Nurmijärvi Järvenpää Kerava Tuusula Mäntsälä Itä-Uusimaa Porvoo Lapinjärvi Loviisa Myrskylä Pornainen Pukkila Sipoo Askola Länsi-Uusimaa Kirkkonummi

Mikäli romuauto sijaitsee muualla Suomessa, siirry tänne.

Auton romutus ja romutuspalkkio

Tällä hetkellä romutuspalkkiokampanja ei ole voimassa. Suomessa toteuttiin romutuspalkkiokampanja viimeksi 1.1.-31.8.2018. Kampanjan tavoite oli uudistaa autokantaa ja lisätä vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntävien autojen määrää autokannassa. Kampanja on vuoden 2018 osalta päättynyt.

Lue lisää romutuspalkkiosta blogistamme.

Noudon tilaus onnistuu kätevästi sähköisesti tunnistautumalla

Romuajoneuvon noudon voit kätevästi tilata alla olevalla lomakkeella.

Sähköinen tunnistautuminen mahdollistaa ajoneuvon noudon vapaasti, eikä ajoneuvon luovuttajan läsnäoloa noudon yhteydessä vaadita. Lomake on ajoneuvon omistajaa tai valtuutettua varten ja vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Ongelmia lomakkeen kanssa? Mikäli lomake ei toimi tai ei avaudu oikein, niin täytä lomake täällä.

Huom. Lomake saattaa allekirjoituksen jälkeen hypätä väärään kohtaan, joten muistathan myös tunnistautua.

Asiakkaidemme arvostelut

HAK kierrätys - Auton romutus
4.7
Based on 97 reviews
Johan E.
13:23 28 Sep 19
Kerrassaan loistavasti hoidettu, hinausautokuski enemmän kuin Pro ja erittäin mukava, kiitokset teille kaikesta. Rellu pääs taivaisiin ☹️😜
Tero H.
08:37 26 Sep 19
Palvelu toimi hyvin ja sujuvasti. Auto noudettiin 5 päivää ilmoituksen jälkeen, ja romuttamon kautta hoitui ilmoitus trafiin ja vakuutusyhtiölle. Itse ei tarvinnut tehdä mitään. Suosittelen!
Iiro A.
14:45 02 Sep 19
Helppo ja hyvä palvelu!
Karliany
19:11 20 Aug 19
Auto noudettiin nopeasti ja tehokkaasti parin päivän sisällä.
Sami H.
07:44 07 Aug 19
Nopea haku ,suomalainen kuljettaja ,asiallisesti ilmoitti kun haki auton ,nopeasti auto poistui minun omistuksesta eli pääsin siitä lopullisesti eroon .😶
Raija P.
14:03 05 Aug 19
Hyvin aikataulutettu muuten, mutta saako vielä jonkinlaisen kuittauksen, ettei auto ole enää nimissäni? (romutustodistus?)
Marja-Leena K.
18:32 01 Aug 19
Autoni vienti kierrätykseen hoidettiin asianmukaisesti ja nopeasti, kiitos palvelusta.
Sami L.
15:20 01 Aug 19
Todella helposti hoitui auton romutukseen vienti.Netissä tein tilauksen ja sitten vain odottelin 5 päivää,että tultiin noutamaan.... SUOSITTELEN!!
Макс Т.
07:33 23 Jul 19
Kaikki sujui tosi hyvin. Kuten pyysinkin, noudosta ilmoitettiin etukäteen, nouto oli nopea ja romutustodistuskin tuli nopeasti. 5/5