Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen.
Auton romutus maksutta ja luontoa säästäen.

Romuauton nouto ja auton kierrätys

Auton kierrätys on ekologinen ja järkevä vaihtoehto, kun vanhasta autosta haluaa päästä eroon ympäristöä säästäen. Romuautosta kierrätetään tai muuten hyödynnetään jopa 95%. Ota yhteyttä, ja Hinausautokeskus noutaa autosi romutettavaksi Helsingissä ja muualla pk-seudulla.

Kuusakosken autopurkaamo huolehtii auton romutuksesta sekä auton kierrätyksestä. Kuusakoski on pohjoisen Euroopan johtava teollinen kierrättäjä ja kierrätysmetallien jalostaja ja toimittaja.

Ilmainen romuauton nouto romuttamolle

Milloin on aika toimittaa vanha auto romuttamolle? Kun ajoneuvo ei ole enää ajokelpoinen saati turvallinen, eikä korjaus enää kannata, on silloin hyvä harkita auton romutusta. Mikä on hinta auton noudolle romutettavaksi? Ei mitään! Hinausautokeskuksen hinausauto noutaa romuautosi ilmaiseksi ja toimittaa sen puolestasi autoromuttamoon. Autokierrätys on siis erittäin helppoa.

Auton romutuksen hinta on hyvin kohtuullinen, sillä sekä romuauton nouto että auton romutus ovat molemmat ilmaisia toimenpiteitä auton omistajalle. Myös auton poistaminen autorekisteristä auton romutuksen yhteydessä on maksutonta. Auton romutuksen jälkeen auton omistaja saa toimenpiteestä todisteeksi auton romutustodistuksen

Puretun auton noudosta saatamme veloittaa erikseen.

Romuauton nouto pääkaupunkiseudulla ja Porvoon seudulla

Vanhan auton hävitys on avullamme vaivatonta. Noudamme romuautot kierrätykseen pääkaupunkiseudulla ja Porvoon seudulla nopealla aikataululla. Noutoalueeseemme kuuluvat mm. Askola, Espoo, Helsinki, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Sipoo, Tuusula ja Vantaa.

Mikäli romuauto sijaitsee muualla Suomessa, siirry tänne.

Auton romutus ja romutuspalkkio 2018

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja 1.1.-31.8.2018. Kampanjan tavoitteena on uudistaa autokantaa ja lisätä vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntävien autojen määrää autokannassa.

Lue lisää romutuspalkkiosta blogistamme.

09 3508 5566 | Soita

Näin kierrätät auton

Auton kierrätys onnistuu helposti yhdellä tilauksella.

  1. Tilaa romuauton nouto verkossa (24h) tai soittamalla palvelunumeroomme 09 3508 5566 (arkisin 8-18).
  2. Romuauto noudetaan hinausautolla 5 arkipäivän kuluessa tilauksesta.
  3. Ajoneuvon tiedot poistetaan ajoneuvorekisteristä (TraFi) ja vakuutuksista noutopäivästä lähtien.
  4. Kahden viikon kuluessa auton noudosta Kuusakoski lähettää virallisen romutustodistuksen.

Jos ajoneuvo ei ole Suomen rekisterissä

Ulkomaalainen auto on myös mahdollista kierrättää Suomessa. Tarvitsemme ajoneuvon ulkomaalaisen rekisteriotteen. Auton romutustodistuksen saatuasi toimita romutustodistus sekä ajoneuvon rekisterikilvet kyseisen maan ajoneuvorekisteriviranomaiselle ja pyydä ajoneuvon lopullista poistoa kyseisen maan rekisteristä.

Ajoneuvon luovutus toisen henkilön puolesta

Vain ajoneuvon omistajalla on oikeus ajoneuvon romutukseen. Ajoneuvon omistaja voi kuitenkin tehdä luovutusvaltakirjan toiselle henkilölle, joka voi luovuttaa ajoneuvon romutukseen. Täytä ja tulosta valtakirja täältä.

Noudon tilaus onnistuu kätevästi sähköisesti tunnistautumalla

Romuajoneuvon noudon voit kätevästi tilata alla olevalla lomakkeella.

Sähköinen tunnistautuminen mahdollistaa ajoneuvon noudon vapaasti, eikä ajoneuvon luovuttajan läsnäoloa noudon yhteydessä vaadita.

Lomake on ajoneuvon omistajaa tai valtuutettua varten ja vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Ongelmia lomakkeen kanssa? Mikäli lomake ei toimi tai ei avaudu oikein, niin täytä lomake täällä.

Lue lisää autojen kierrätyksestä