Hinausautokeskus Logo
Blogi|Sähköauton akun loppuminen voi pilata päivän

Sähköauton akun loppuminen voi pilata päivän

Sähköauton akun loppuminen

Sähköautojen latauspistokkeiden verkosto on kasvanut jo laajaksi. Niitä on nykyään kasvavassa määrin huoltoasemien sekä kauppakeskusten parkkialueilla ja tarjonta kasvaa jatkuvasti. Sähköauton lataus ei kuitenkaan ole vain muutaman minuutin homma, mihin polttomoottorikäyttöisten autojen kanssa on totuttu tankilla käydessä. Mitä siis tehdä, jos omalle kohdalle osuu tilanne jossa on autosta akku loppu? Useimmiten näissä tilanteissa auttaa akkupalvelu.

Akku loppumaisillaan

Pohditaan tilannetta, jossa olet ajamassa täyssähköautolla kotiin pitkältä reissulta ja auto ilmoittaa, että ajo-range lopulla latauksella yltää juuri ja juuri kotiin saakka. Akku alkaa lähestyä loppuaan juuri ennen kotia, mutta päätät sinnitellä omalla töpselille, sillä ollaan jo niin lähellä. Koti houkuttaa pitkän reissun jälkeen ja haave levosta omassa sängyssä saa sinut yrittämään lopulla latauksella kotiin asti. Sähköauton virta pääsee kuitenkin loppumaan ennen aikojaan muutaman kilometrin päähän kotitöpselistä ja matka katkeaa karusti ennen määränpäätä.

Kuljettajan harmitus on suuri, sillä auto seisoo keskellä ajoväylää ilman sähköä. Lähimmät sähköpistokkeet ovat ulottumattomissa. Myös vakuutusyhtiö kohtelee sähköauton akun loppumista kuten polttoaineen loppumista, joten korvauksia ei heru. Auton akun loppuminen pilasi päivän.

Pelastus!

Autosta akku loppu tien päällä ja päivä pilalla? Saat kuitenkin onnellisen lopun päivälle, jos tilaat hinauksen latauspistokkeelle. Jos olet lisäksi Autoliiton Plus-jäsen, korvaa Autoliitto sähköauton hinauksen latauspistokkeelle samoin ehdoin, kuin se korvaa myös polttoaineen loppumisen polttomoottoriajoneuvossa. Näin saat tilattua apua vaivattomasti pohtimatta kuluja, eikä akun loppuminen ole enää suuri murhe. Päivä on pelastettu!

Liity Autoliiton Plus-jäseneksi.

Joskus tarve voi olla myös auton apukäynnistykselle mikäli auto ei jaksa enää käynnistyä omin neuvoin. Apu löytyy myös tähän ongelmaan, ja voit lukea lisää auton käynnistyksen palveluistamme täällä.