Hinausautokeskus Logo
Blogi|Auton akun lataus - luonnollinen ja avustettu

Auton akun lataus - luonnollinen ja avustettu

hinausautokeskus_auton_akun_lataaminen

Normaalitilanteessa auton oma latausjärjestelmä lataa auton akkua ajon aikana eikä auton akun lataus näin ollen pääse tyhjenemään. Liian lyhyet ajomatkat yhdistettynä paljon virtaa kuluttaviin lisälaitteisiin voivat kuitenkin aiheuttaa sen, että auton akun lataus tyhjenee, eikä auto joku kaunis aamu enää käynnisty omin voimin. Auton akun lataaminen täytyy tällöin suorittaa avustettuna.

Jos haluat nopean ja varman ratkaisun akkuongelmiin liikkuva akun latauspalvelulumme pääkaupunkiseudulla auttaa 24h, soita 09 350 8550.

Virtasyöpöt lisälaitteet

Jottei sinun tarvitsisi turvautua apukäynnistykseen, on hyvä tietää mitkä lisälaitteet kuluttavat erityisen paljon virtaa. ja edesauttavat auton akun latauksen tyhjentymistä. Virtasyöppöjä lisälaitteita ovat mm.:

  • penkinlämmittimet
  • takaikkunanlämmitin
  • ratinlämmitin

Auton moottorikäyttöinen lisälämmitin Webasto tai Eberspächer ei itsessään kovinkaan paljon virtaa kuluta. Auton ollessa pysäköitynä lisälämmitin päällä, auton oma sisäpuhallin lähtee kuitenkin yleensä myös päälle ja kuluttaa virtaa.

Miksi auton akun lataus tyhjenee?

Virtasyöppöjen lisälaitteiden lisäksi syitä auton akun latauksen tyhjenemiselle voi olla useita. Esimerkiksi talvisaikaan auton akun lataus voi tyhjentyä tavallista nopeammin, mikäli auto seisoo käyttämättömänä kylmässä ilmassa. Auton akku voi myös olla vanha tai huonokuntoinen, minkä vuoksi auton akun lataus purkautuu nopeammin. Myös akun laturissa voi piillä syy, mikäli esimerkiksi lataukseen käytetyn laturin hihna on löystynyt, eikä akku lataudu ladattaessa kunnolla.

Auton akun lataaminen avustettuna

Mikäli ajoneuvolla ajetaan harvoin tai toistuvasti pelkästään lyhyitä ajomatkoja, voi auton akkua ladata verkkovirtaan kytketyllä ylläpitolaturilla auton ollessa pysäköitynä.

Akun ylläpitolaturi voidaan asentaa autoon kiinteäksi siten, että auton akun lähettyville sijoitetaan pistoke, johon ylläpitolaturi kytketään. Näin ylläpitolaturin käyttäminen on helppoa ja turvallista.

Oikeanlaisen akun ylläpitolaturin saa ostettua Autoliiton verkkokaupasta tai esimerkiksi Autoliiton autopalvelukeskuksesta, josta saat tarvittaessa myös laitteeseen opastuksen. Autoliiton palvelukeskukset löytyvät pääkaupunkiseudulla osoitteista Juhtatie 2, Helsinki ja Hämeentie 105, Helsinki.

Tyhjentyneen auton akun lataaminen kestää ylläpitolaturilla useamman tunnin, joten jos kiire yllättää, niin tulemme antamaan ajoneuvon akkuun apuvirtaa jolloin matka voi heti alkaa eikä pitkä akun latausaika pidä sinua tien poskessa kauaa. Apuvirran saamisen jälkeen ajoneuvolla on hyvä ajaa tunnin verran, jotta auton oma latausjärjestelmä lataa akkua riittävästi seuraavaa starttauskertaa varten.

Lue myös blogiartikkelimme auton akun vaihdosta sekä artikkelimme akkupalvelun hinnoittelusta.

Tiepalvelu pääkaupunkiseudulla auttaa 24h, soita 09 350 8550.