Hinausautokeskus Logo
Blogi|Norsupartio jakso 4 - Matkustajakoneen siirto

Norsupartio jakso 4 - Matkustajakoneen siirto

norsupartio jakso 4

Norsupartio on aina valmiina myös erikoisempia hinauksia varten. Sarjan neljännessä jaksossa päästään näkemään, kuinka vanha Finnairin matkustajakone siirretään Vantaan Ilmailumuseosta Kivistön asuntomessualueelle.

Haastetta hinaukseen tuo lentokoneen suuri koko sekä se, että hinaus pitää suorittaa yöllä. Hinausautokuljettaja Mikko kertoo kuinka työt kuukautta aiemmin saatua siirtokeikkaa varten aloitettiin rakentamalla sopiva teline, jolla lentokone saataisiin kiinni hinausautoon. Sellaisia kun ei syystä tai toisesta valmiina mistään löytynyt. Myös tiet koko matkalta piti valmistella sellaiseen kuntoon ennen siirtoa, että niillä voitiin siirtää turvallisesti lentokonetta. Haastetta toi ennen kaikkea lentokoneen leveys, jonka takia sen tieltä piti siirtää mm. lyhtypylväitä ja liikennemerkkejä. Näiden lisäksi teille piti rakentaa erilaisia luiskia ja ramppeja, jotta hommasta selvittäisiin kunnialla.

Siirto sujuu ymmärrettävistä syistä hitaasti ja matkaa tehdään noin 9 tuntia. Työstä selvitään kuitenkin hienosti ja asuntomessukävijät pääsevät ihastelemaan komeaa lentokonevanhusta. Oli kyseessä sitten henkilöauto, moottoripyörä, asuntoauto tai vaikkapa lentokone, niin Hinausautokeskus on valmiina auttamaan!