Hinausautokeskus Logo
Blogi|Vakuutusyhtiön vahinkoilmoitus - milloin sitä tarvitaan ja milloin ei?

Vakuutusyhtiön vahinkoilmoitus - milloin sitä tarvitaan ja milloin ei?

hinausautokeskus_vakuutusyhtion_vakuutusilmoitus

Autosi hajoaa ja tilaat hinausauton paikalle. Mieleesi tulee vakuutusyhtiön vahinkoilmoitus – milloin se pitää toimittaa vakuutusyhtiöön ja milloin ei?

Aina vakuutusyhtiön vahinkoilmoituksen täyttäminen ei ole tarpeellista. Tieto ongelman laadusta menee automaattisesti suoraan vakuutusyhtiöön Hinausautokeskuksen kautta silloin, kun ajoneuvossa on tekninen tai mekaaninen vika, jonka johdosta matka keskeytyy.

Vakuutusyhtiöiden korvausrajoitukset

Vakuutusyhtiö pyytää lisäselvityksen, mikäli se kaipaa tapaukseen liittyvää lisätietoa. Riippuen vakuutusyhtiöstä ja sen vakuutusehdoista, saattaa vakuutusyhtiö kysyä oliko ajoneuvo tapahtumahetkellä kotipihassa tai oliko ongelma auton akusta johtuva.

Joillakin vakuutusyhtiöillä voi vielä tänäkin päivänä olla rajoituksia korvauksissa, kun matkan keskeytyy kotipihaan. Kotipiharajoitus kannattaakin tarkistaa jo etukäteen vakuutusehdoista, jotta ei tule myöhemmin yllätyksenä kun vakuutusta tarvitaan.

Vakuutusyhtiön vahinkoilmoitus – tällöin sitä tarvitaan

Vakuutusyhtiön vahinkoilmoituksen tekemisestä vakuutusyhtiöön ei kuitenkaan koskaan ole haittaa. Vahinkoilmoituksen pystyy tekemään vakuutusyhtiön omilla kotisivuilla.

On tapauksia, jolloin vahinkoilmoitus kuitenkin tulee aina tehdä. Tällaisia tapauksia ovat liikenneonnettomuudet kuten kolari, ulosajo ja hirvieläin tai muut eläinkolarit. Ilkivalta- ja varkaustapauksissa tulee tehdä vahinkoilmoituksen lisäksi rikosilmoitus poliisille.

Lisätietoja vakuutusten kattavuudesta ja niiden rajoituksista löydät oman vakuutusyhtiösi sivuilta.