Auton akun vaihto

09 350 8550 | Soita 24h

Liikkuva akkupalvelu on pikainen ratkaisu, kun auton akun vaihto tai käynnistysapu apuvirralla ovat tarpeen
Auton akun vaihto sekä käynnistysapu apuvirralla ovat liikkuvan akkupalvelun apu moneen käynnistysongelmaan.

Auton akun vaihto – Akkupalvelu auttaa

Auton akun tyhjentymistä ei välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Jonakin kauniina aamuna auto ei starttaa ja akun vaihto autoon on tarpeen. Onneksi liikkuva akkupalvelu päivystää koko pääkaupunkiseudulla 24/7.

Naksuminen startatessa viittaa yleensä siihen, että auton akku on tyhjentynyt eikä auto sen takia starttaa. Tällöin auton akun lataus on tarpeen. Lyhyitä ajoja ajavilla riski auton akun tyhjenemiseen on tavallista suurempi varsinkin pakkasilla. Auton akun irroitus, akun lataus ja auton akun vaihto onnistuu toimialueellamme vuoden jokaisena päivänä 24h. Tarvittaessa järjestämme myös auton hinauksen huoltoon.

Miksi auton akun lataus tyhjenee?

Miksi auton akku tyhjenee? Auton akun latauksen tyhjenemiseen sekä akun kulumiseen vaikuttavat monet tekijät. Liian lyhyet toistuvat ajomatkat, auton seisominen käyttämättömänä ulkona kovilla pakkaskeleillä sekä akkua kuluttavat virtasyöpöt lisälaitteet ovat kaikki vaikuttavia tekijöitä. Erityisesti mm. seuraavat lisälaitteet voivat edesauttaa auton akun tyhjentymistä:

  • penkinlämmittimet
  • takaikkunanlämmitin
  • ratinlämmitin

Auton moottorikäyttöiset lisälämmittimet eivät itsessään välttämättä kuormita akkua, mutta auton ollessa pysäköitynä lisälämmitin päällä, käynnistyy usein myös auton sisäpuhallin joka kuluttaa virtaa. Auton akku tyhjenee myös tavallista nopeammin mikäli akun kunto on huono. Akun huonokuntoisuus tai todella vanha ikä voivat edesauttaa akun jänniteen ja latauksen purkautumista.

Akun tarkastaminen ja auton akun vaihto

Auton akun tyhjentyessä tiepalvelumekaanikko tarkistaa akkutesterillä akun kunnon. Mekaanikko vaihtaa tarvittaessa tilalle uuden akun, mikäli pelkkä auton akun lataus ei riitä. Mikäli auton akku on jo hyvin kulunut,  voi akun vaihto autoon olla paras jatkotoimenpide. Vanha tai huonokuntoinen akku voi aiheuttaa sen, että akun lataus tyhjenee nopeasti ja jonain päivänä auton käynnistys ei onnistukaan. Tyhjentynyt auton akku kannattaa vaihtaa, sen ollessa 4-6 vuotta vanha. Meiltä saa kattavasti Vartan ja Bannerin (Autoliitto) auton akkuja. Banner-akku on testivoittaja ja Autoliiton valinta.

Auton käynnistys, auton akun irroitus, auton akun vaihto, akun kuntotarkastus ja laaja valikoima akkuja – Hinausautokeskuskukselta löytyy kattavasti apu auton akkuun liittyviin ongelmiin tien päällä. Lue auton akun vaihdon kokemuksista blogista.

Auton akku tyhjä – kuka auttaa?

Mitä tehdä ja kuka auttaa kun auton akku on tyhjä? Usein, varsinkin uudemmissa autoissa, suositeltavaa ei ole ryhtyä vaihtamaan akkua itse. Kun auton akku on tyhjä tai auton akku ei lataudu, voivat Hinausautokeskuksen ammattilaiset auttaa. Ajoneuvomekaanikkomme tuovat tarvittavan uuden akun ja hoitavat auton akun vaihdon autoon ammattitaidolla. Myös auton käynnistysapu eli auton käynnistys apuvirralla on turvallisinta jättää ammattilaisille, jotta auton herkkä elektroniikka ei vahingossa vaurioidu. Kuka auttaa kun auton akku tyhjänä? Soitto Hinausautokeskukselle auttaa!

Akku loppu – auton akun lataus

Mikäli auto jättää tien päälle auton akun ollessa tyhjä ja tarve akun lataamiselle on akuutti, on hyvä soittaa Hinausautokeskuksen Tiepalveluun. Tulemme antamaan ajoneuvoosi apuvirtaa, ja matkasi jatkuu jälleen heti apuvirran saamisen jälkeen. Tässä tapauksessa on hyvä huomioida, että autolla tulisi ajaa noin tunti apuvirran saamisen jälkeen, jotta auton oma latausjärjestelmä ehtii ladata akkua ajon aikana.

Tyhjentyneen auton akun lataaminen onnistuu myös tarkoitukseen sopivalla ylläpitolaturilla. Akun lataus ylläpitolaturilla kestää kuitenkin useamman tunnin. Lue blogiartikkelimme aiheesta auton akun lataus.

Akkupalvelun ja auton akun hinta

Liikkuvan akkupalvelun hinta on alkaen 130€ ja auton akun hinta vaihtelee 100-200€ välillä. Meiltä löytyy myös AGM-akkuja. AGM-akut ovat erityisen tiiviitä akkuja, joilla on erinomaisina ominaisuuksina esimerkiksi korkea latauksenvastaanottokyky sekä matala itsepurkautumisen taso. Näiden akkujen hinta on 200-400€. Lue lisää akkupalvelun hinnoittelusta. Akkupalvelun hinnan pystymme monesti laskuttamaan vakuutusyhtiöstä, jos autossa on kaskovakuutus ja matka keskeytynyt.

Vakuutus

Kaskovakuutus korvaa usein auton akun vaihdon tai auton käynnistyksen, kun matkanteko keskeytyy ajoneuvon teknisen vian takia.

Avustuksessa ei ole omavastuuta tai bonusmenetystä.

 

Voit lukea lisää muista Hinausautokeskuksen Tiepalveluista sekä tiepalvelun tilaamisesta täällä.

Lue myös aihepiiriin liittyvät blogiartikkelimme auton starttiongelmista tai artikkelimme auton akun lataamisesta.

09 350 8550 | Soita 24h

Kuinka liikkuva akkupalvelu tilataan?

 Soita Hinausautokeskuksen tilauskeskukseen 09 350 8550 24/7

 Kerro asiakaspalvelijalle ajoneuvosi sijainti.

 Asiakaspalvelija pystyy rekisteritunnuksen avulla tarkistamaan millainen akku autoon sopii.

 Sovi tiepalvelun saapumisesta asiakaspalvelijan kanssa (Saavumme paikalle jopa alle 30 minuutissa).

Autoliiton valtakunnallinen liikkuva akkupalvelu

Tutustu tarjoamaamme valikoimaan akkuja täällä

Autojen akut