Hinausautokeskus Logo
Blogi|Romutustodistus auton kierrätyksessä

Romutustodistus auton kierrätyksessä

Mikä on romutustodistus?

Auton romutustodistus on todistus siitä, että auto on kierrätetty virallisen autokierrätyksen kautta ja poistettu lopullisesti Trafin ajoneuvorekisteristä sekä vakuutuksista. Tämä todistus on virallinen dokumentti ja se takaa auton omistajalle mielenrauhan, kun auton omistajuus saadaan virallisesti katkaistua ja ajoneuvon lopullinen kohtalo tiedetään virastossa asti. Samalla se on myös ympäristöteko, jolla auton osat saadaan hyötykäyttöön eikä ladon reunalla makaavasta autovanhuksesta tule mitään ympäristöhaittoja. Seuraavassa kappaleessa kerrotaan kuinka helppoa tilauksen tekeminen on.

Mistä saan auton romutustodistuksen?

Romutustodistuksen saa vain virallisen autokierrätyksen kautta kierrätetystä ajoneuvosta.

Virallisen romutustodistuksen saat, kun tilaat romuauton noudon meiltä, jolloin Kuusakoski lähettää romutustodistuksen yleensä viikon kuluessa noudosta.

Romutustodistuksen saat myös kaikista Suomen Autokierrätyksen verkostoon kuuluvista auton romutus- ja kierrätyspisteistä. Lista Suomen Autokierrätyksen vastaanottopisteistä löytyy esimerkiksi osoitteesta www.autokierratys.fi/vastaanottopaikat.

Voiko joku hankkia romutustodistuksen puolestani?

Auton omistajan ei ole välttämätöntä itse viedä autoa romutettavaksi, vaan auton omistaja voi tehdä valtakirjan joka valtuuttaa toisen henkilön luovuttamaan auton romutettavaksi. Auton romutustodistus kirjoitetaan myös tässä tapauksessa auton omistajan nimiin, ei auton luovuttajan nimiin.

Lue myös lisää vuoden 2018 romutuspalkkiosta sekä siitä miten voit soittaa Hinausautokeskuksen noutamaan romuautosi kierrätykseen. Löydät blogistamme myös muita auton kierrätykseen liittyviä artikkeleita täällä.