Hinausautokeskus Logo
Blogi|Romutustodistus - Auton kierrätys

Romutustodistus - Auton kierrätys

Mikä on romutustodistus?

Auton romutustodistus on todistus siitä, että auto on kierrätetty virallisen autokierrätyksen kautta ja poistettu lopullisesti Trafin ajoneuvorekisteristä sekä vakuutuksista

Mistä saan auton romutustodistuksen?

Romutustodistuksen saa vain virallisen autokierrätyksen kautta kierrätetystä ajoneuvosta.

Virallisen romutustodistuksen saat, kun tilaat romuauton noudon meiltä, jolloin Kuusakoski lähettää romutustodistuksen yleensä viikon kuluessa noudosta.

Romutustodistuksen saat myös kaikista Suomen Autokierrätyksen verkostoon kuuluvista auton romutus- ja kierrätyspisteistä. Lista Suomen Autokierrätyksen vastaanottopisteistä löytyy esimerkiksi osoitteesta www.autokierratys.fi/vastaanottopaikat.

Voiko joku hankkia romutustodistuksen puolestani?

Auton omistajan ei ole välttämätöntä itse viedä autoa romutettavaksi, vaan auton omistaja voi tehdä valtakirjan joka valtuuttaa toisen henkilön luovuttamaan auton romutettavaksi. Auton romutustodistus kirjoitetaan myös tässä tapauksessa auton omistajan nimiin, ei auton luovuttajan nimiin.

Lue myös lisää vuoden 2018 romutuspalkkiosta sekä siitä miten voit soittaa Hinausautokeskuksen noutamaan romuautosi kierrätykseen. Löydät blogistamme myös muita auton kierrätykseen liittyviä artikkeleita täällä.