Hinausautokeskus Logo
Blogi|Auto ei starttaa? Apukäynnistys kannattaa jättää ammattilaiselle!

Auto ei starttaa? Apukäynnistys kannattaa jättää ammattilaiselle!

Auto ei käynnisty

Miksi auto ei starttaa?

Naksuminen autoa käynnistäessä viittaa yleensä siihen, että auton akku on tyhjentynyt ja sen takia auto ei starttaa. Tällöin auton akku vaatii latausta. Apukäynnistys on hyvä jättää ammattilaiselle. Soittamalla Hinausautokeskuksen tiepalvelun numeroon 09 350 8550 voit pyytää tiepalvelumekaanikon käynnistämään auton apuvirralla, jonka jälkeen auton oma latausjärjestelmä lataa auton akkua ajon aikana. Apuvirran antamista autosta toiseen yksikään asiantuntija harvoin suosittelee.

Apukäynnistys ja siihen liittyvät riskit

Kun auto ei starttaa, voi auton apukäynnistys apuvirralla olla riittävä toimenpide joka auttaa matkaa jatkumaan. Apukäynnistys on kuitenkin hyvä jättää ammattilaiselle, sillä apukäynnistyksessä piilee riski saada toisesta autosta virtapiikki, joka voi rikkoa ajoneuvon sähkölaitteita tai sulakkeita. Virtapiikki syntyy yleensä kahden ajoneuvon latausjärjestelmän kohtaamisen kuormituksesta, kun ne yhdistetään käynnistyskaapeleilla toisiinsa. On turvallisempaa ottaa apuvirtaa irrallisesta auton akusta, jotta virtapiikkien vaara poistuu.

Käynnistyskaapelien kytkentä oikein

Oikosulun riski ei apuvirran antamisessa kuitenkaan koskaan poistu ja sen takia kannattaakin olla tarkkana, että kytkee käynnistyskaapelit oikein, jos apuvirtaa haluaa välttämättä itse antaa.

Käynnistyskaapelien kytkentä:

  1. Kytke punainen kaapeli akkujen plus-napoihin
  2. Kytke musta kaapeli akkujen miinus-napoihin. Ajoneuvon päässä voit laittaa kaapelin moottoriin tai runkoon, josta se maadottuu.
  3. Starttaa avustettava auto

Käynnistyskaapelien valinnassa kannattaa olla yhtälailla tarkkana. Monesti kuluttajille tarkoitetut käynnistyskaapelit ovat niin heikkoa tekoa, etteivät ne siirrä tarpeeksi virtaa akusta toiseen.

Mikäli sinulta puuttuu apuvirran antamiseen tarvittavat välineet tai tunnet, ettet halua ottaa turhia riskejä ajoneuvon rikkoutumisen kannalta, suosittelemme ottamaan yhteyttä tiepalvelun ammattilaiseen.

Hinausautokeskuksen liikkuva akkupalvelu palvelee 24h numerossa 09 350 8550.