Auton apukäynnistys

09 350 8550 | Soita 24h

Auton akku tyhjentynyt ja auto ei käynnisty? Tilaa auton apukäynnistys.

Auton käynnistys – Apuvirtaa autoon

Auton käynnistyminen akun tyhjentyessä vaatii akulle apuvirtaa. Auton akun lataus apuvirralla ja auton käynnistys mahdollistavat sen, että tämän jälkeen auton oma latausjärjestelmä lataa auton akkua ajon aikana.

Auton käynnistys apuvirralla on hyvä jättää ammattilaiselle vahinkojen välttämiseksi. Virheellinen apukäynnistys voi johtaa auton sähköjärjestelmän tai akun rikkoutumiseen. Käynnistysapu on suositeltavaa tilata, sillä käynnistyspalvelun hinta on lopulta häviävän pieni verrattuna mahdollisiin itse aiheutettuihin vahinkoihin.

Hinausautokeskuksen Tiepalvelu antaa turvallisesti apuvirtaa autoon, sekä tarkistaa akun että latauksen. Voit soittaa Hinausautokeskuksen 24 tuntia vuorokaudessa päivystävään tiepalveluun 09 350 8550.

Vakuutus

Kaskovakuutus korvaa usein auton käynnistyksen, kun matkanteko keskeytyy ajoneuvon teknisen vian takia. Avustuksessa ei ole omavastuuta tai bonusmenetystä.

Kannattaako ottaa apuvirtaa toisesta autosta, jos auto ei käynnisty?

Auton apukäynnistys on mahdollista tehdä itse ottamalla apuvirtaa toisesta autosta – mutta tässä on riskinsä. Auton apukäynnistys eli starttiapu tehdään apukaapeleita käyttäen, ja molempien autojen tulisi olla sammutettuna apukaapeleita kytkettäessä.

Nykyajan autot ja niiden kehittyneet tietokonejärjestelmät tekevät kuitenkin apuvirran johtamisesta autosta toiseen sekä auton käynnistämisestä apuvirralla tarkan prosessin esimerkiksi virran jännitteiden suhteen. Siksi suositeltavaa onkin jättää auton käynnistys apuvirralla ammattilaiselle, jolloin mahdolliset kalliit vahingot vältetään.

Pahimmassa tapauksessa kokemattoman apukäynnistäjän käsittelyn jälkeen kumpikaan auto ei käynnisty. Valitse siis Hinausautokeskuksen ammattilainen hommaan!

Voit lukea lisää muista Hinausautokeskuksen Tiepalveluista sekä tiepalvelun tilaamisesta täällä.

Lue myös blogiartikkelimme siitä miten toimia jos sähköauton akku tyhjenee kesken ajon sekä artikkelimme jossa kerromme lisää akkupalvelun hinnoittelusta.

09 350 8550 | Soita 24h

Kuinka apukäynnistyspalvelu tilataan?

 Soita Hinausautokeskuksen tilauskeskukseen 09 350 8550 24/7

 Kerro asiakaspalvelijalle ajoneuvosi sijainti, rekisteritunnus sekä yhteystietosi.

 Sovi tiepalvelun saapumisesta asiakaspalvelijan kanssa (Saavumme paikalle jopa alle 30 minuutissa).

Tutustu tarjoamaamme valikoimaan akkuja täällä

Autojen akut