Auton apukäynnistys

09 350 8550 | Soita 24h
Auton akku tyhjentynyt ja auto ei käynnisty? Tilaa auton apukäynnistys.

Apuvirtaa autoon

Auton käynnistyminen akun tyhjentyessä vaatii akulle apuvirtaa. Auton akun lataus apuvirralla ja auton käynnistys mahdollistavat sen, että tämän jälkeen auton oma latausjärjestelmä lataa auton akkua ajon aikana.

Auton käynnistys apuvirralla on hyvä jättää ammattilaiselle vahinkojen välttämiseksi. Virheellinen apukäynnistys voi johtaa auton sähköjärjestelmän tai akun rikkoutumiseen.

Hinausautokeskuksen tiepalvelu antaa turvallisesti apuvirtaa autoon, sekä tarkistaa akun että latauksen. Voit soittaa Hinausautokeskuksen 24 tuntia vuorokaudessa päivystävään tiepalveluun 09 350 8550.

Vakuutus

Kaskovakuutus korvaa usein auton käynnistyksen, kun matkanteko keskeytyy ajoneuvon teknisen vian takia. Avustuksessa ei ole omavastuuta tai bonusmenetystä.

Miksi auto ei käynnisty?

Kun auto ei starttaa, on syynä monesti auton akun tyhjentyminen. Naksuminen startatessa viittaa yleensä siihen, että auton akun jännite on liian matala ja siksi auto ei käynnisty.

Miksi auton akku tyhjenee? Auton akun tyhjentyminen saattaa johtua liian vähäisestä akun lataamisesta. Varsinkin lyhyillä ajomatkoilla auton akun lataus saattaa jäädä puutteelliseksi. Mahdollista on myös, että auto ei käynnisty koska auton akku saattaa olla käyttöikänsä lopussa. Jos akku ei pidä varausta yllä eikä lataudu normaalisti, ei apuvirta autoon ole oikea ratkaisu vaan akun vaihto on silloin ajankohtainen.

Auton käynnistys – kannattaako ottaa apuvirtaa toisesta autosta?

Auton käynnistys on mahdollista tehdä itse ottamalla apuvirtaa toisesta autosta – mutta tässä on riskinsä. Auton käynnistys tehdään apukaapeleita käyttäen, ja molempien autojen tulisi olla sammutettuna apukaapeleita kytkettäessä. Nykyäajan autot ja niiden kehittyneet tietokonejärjestelmät tekevät kuitenkin apuvirran johtamisesta autosta toiseen sekä auton käynnistämisestä apuvirralla tarkan prosessin esimerkiksi virran jännitteiden suhteen. Siksi suositeltavaa onkin jättää auton käynnistys apuvirralla ammatilaiselle, jolloin mahdolliset kalliit vahingot vältetään.

 

Voit lukea lisää muista Hinausautokeskuksen Tiepalveluista sekä tiepalvelun tilaamisesta täällä.

09 350 8550 | Soita 24h
Kuinka apukäynnistyspalvelu tilataan?

 Soita Hinausautokeskuksen tilauskeskukseen 09 350 8550 24/7

 Kerro asiakaspalvelijalle ajoneuvosi sijainti, rekisteritunnus sekä yhteystietosi.

 Sovi tiepalvelun saapumisesta asiakaspalvelijan kanssa (Saavumme paikalle jopa alle 30 minuutissa).

Tutustu tarjoamaamme valikoimaan akkuja täällä

Autojen akut