Auton apukäynnistys apuvirralla

09 350 8550 | Soita 24h

Auton akku tyhjentynyt ja auto ei käynnisty? Tilaa auton apukäynnistys.

Auton apukäynnistys – Apuvirtaa autoon

Jos auto ei käynnisty, sen akku saattaa olla tyhjentynyt. Auto on silloin apuvirran tarpeessa. Kun auton akkua ladataan apuvirralla ja auto saadaan sen avulla käynnistymään, auton oma latausjärjestelmä alkaa ladata akkua ajon aikana.

Auton käynnistys apuvirralla on hyvä jättää ammattilaiselle vahinkojen välttämiseksi. Virheellinen apukäynnistys voi johtaa auton sähköjärjestelmän tai akun rikkoutumiseen. Käynnistysapua kannattaa tilata, sillä käynnistyspalvelun hinta on pieni verrattuna niihin mahdollisiin autokuluihin, joita aiheutuu itse tehdyistä virheistä.

Hinausautokeskuksen Tiepalvelu antaa turvallisesti apuvirtaa autoon ja tarkastaa samalla akun ja sen latausjännitteen. Tiepalvelumme auttaa sinua 24 h vuoden jokaisena päivänä numerossa 09 350 8550.

Vakuutus

Yleensä kaskovakuutus korvaa auton käynnistyksen, kun matkanteko keskeytyy ajoneuvon teknisen vian takia. Silloin kun vakuutus korvaa apuvirran, sinulle ei koidu mitään kuluja omavastuun tai bonusmenetyksen muodossa.

Kannattaako ottaa apuvirtaa toisesta autosta, jos auto ei käynnisty?

Auton apukäynnistys on mahdollista tehdä itse ottamalla apuvirtaa toisesta autosta – mutta tässä on riskinsä. Auton apukäynnistys eli starttiapu tehdään apukaapeleita käyttäen, ja molempien autojen tulisi olla sammutettuna apukaapeleita kytkettäessä.

Apuvirran antaminen uusista autoista

Nykyajan autot ja niiden tietokonejärjestelmät ovat herkkiä vioittumaan, jos apuvirtaa ei osata johtaa oikein autosta toiseen. Onnistunut käynnistysavun antaminen vaatii tarkkuutta ja ymmärrystä eri latausjännitteistä. Jos ei ole varma omista taidoistaan, on parempi jättää auton käynnistys apuvirralla ammattilaiselle, jolloin mahdolliset kalliit vahingot vältetään.

Pahimmassa tapauksessa kokemattoman apukäynnistäjän käsittelyn jälkeen kumpikaan auto ei käynnisty. Valitse siis Hinausautokeskuksen ammattilainen hommaan!

Voit lukea lisää muista Hinausautokeskuksen tiepalveluista sekä tiepalvelun tilaamisesta täällä.

Lue myös blogiartikkelimme siitä, miten toimia, jos sähköauton akku tyhjenee kesken ajon sekä artikkelimme, jossa kerromme akkupalvelun hinnoittelusta

09 350 8550 | Soita 24h

Kuinka apukäynnistyspalvelu tilataan?

 Soita Hinausautokeskuksen tilauskeskukseen 09 350 8550 24/7

 Kerro asiakaspalvelijalle ajoneuvosi sijainti, rekisteritunnus sekä yhteystietosi.

 Sovi tiepalvelun saapumisesta asiakaspalvelijan kanssa (Saavumme paikalle jopa alle 30 minuutissa).

Tutustu tarjoamaamme valikoimaan akkuja täällä

Autojen akut