Hinausautokeskus Logo
Blogi|Hiihtolomat alkavat

Hiihtolomat alkavat

Henkilöauto lumella

Koululaisten pitkään odotettu hiihtolomalesonki on jälleen käynnistymässä. Etelässä kirjat saavat olla kiinni alkavan viikon, sitä seuraa maan keskiosa ja viikolla 10 pohjoisen asukkaat pääsevät nauttimaan vapaistaan. Lomasesongin huomaa liikennemmäärien alueellisina muutoksina. Koko Suomea vallinneet lämpimät säät vaihtuvat jälleen talvisemmiksi. Ennen automatkalle lähtöä on syytä tarkistaa ajoneuvon kunto, koska Lapissa voi hyvinkin olla kova pakkanen. Autosta on syytä tarkistaa nesteiden riittävyys ja pakkaskestävyys, sekä rengaspaineet, erityisesti kun edessä on pitkä matka ja normaalia suurempi kuorma. Ajomatkan lisäksi ongelmia voi tulla määränpäässä, sekä kotipihassa kun pitäisi liikenteeseen päästä. Tekninen vika ei katso ajankohtaa tai sijaintia.

Auto ei käynnisty

Tyypillisin ongelma on moottori joka ei suostu käynnistymään, joskin vika on harvoin itse moottorissa. Pääsääntöisesti osoittavan sormen kohde on akku. Hinaus– ja tiepalvelun suorittamista avustuksista yli kolmannes on akkuperäisiä ongelmia. Akku on päässyt tyhjentymään tai se on tullut tiensä päähän. Mitä tehdä kun akku on loppu? Viisain tapa on tilata hinauspalvelu paikalle kartoittamaan tilanne. Parhaimmassa tapauksessa ammattilaisen antama apuvirta mahdollistaa matkanteon. Virranannon yhteydessä myös mitataan akun kunto, jotta ongelma ei uusiudu. Mikäli akkutesti osoittaa huonoa tulosta, tiepalvelumekaanikko voi vaihtaa tilalle uuden akun ja tulevaisuus on taas huoleton. Ulkolämpötila vaikuttaa merkittävästi käynnistysongelmien määrään. Etelän lämpimässä moottori käynnistyy normaalisti, mutta pakkasella tilanne on toinen. Kun auto ei käynnisty pakkasella, niin ohjeet ovat aivan samat, kannattaa tilata ammattilainen paikalle.

Dieselmoottori ei käynnisty

Miten toimitaan jos dieselauto ei käynnisty pakkasella? Luonnon lait ovat samat kuin bensiiniautolla, mutta kaksi oleellista seikkaa vaikuttavat käynnistysoperaation lopputulokseen. Dieselmoottori vaatii hehkutuksen vuoksi enemmän virtaa käynnistyäkseen kylmässä. Nykyaikaisessa dieselissä hehkutuksen merkkivalo ei välttämättä edes vilahda, mutta hehkutus kuitenkin tapahtuu automaattisesti. Toinen oleellinen ongelmakohta on dieselpolttoaineen pakkaskestävyys. Pohjoisen oloissa ei välttämättä riitä etelän talvidiesel, vaan tankissa pitää olla arktista dieseliä. Mikäli dieselmoottori hyytyy ajosta polttoaineen jäätymisen vuoksi, ainoa vaihtoehto on hinata auto korjaamolle. Polttoainesuodattimen vaihdon lisäksi voi olla tarpeellista vaihtaa tankissa oleva polttoneste olosuhteiden vaatimaan laatuun.

Auton ovet jäässä

Auto on pihassa, mutta sinne ei pääse sisään. Kaukosäädin ei avaa ovia ja kuljettajan oven lukko on jäässä. Tämä on meille tyypillinen avunpyyntö, joka pystytään ratkaisemaan ovenavauspalvelulla. Jäätymisen lisäksi oven lukko voi olla jumissa, koska pääsääntöisesti ovien avaamiseen käytetään keskuslukituksen kaukosäätöä. Mekaanisen lukon käyttämättömyys johtaa ajanmyötä sen jumiutumiseen. Kovalla pakkasella lukko on jumissa hyvin helposti. Kyseiseen lukko-ongelmaan ei välttämättä kotikonstit auta. Lian vuoksi jumittunutta lukkoa ei saa lämmittämällä auki. Miksi keskuslukitus ei avaa ovia? Samainen pakkanen on hyydyttänyt auton akun tai avaimen kaukosäätimestä on paristo loppu. Auton avain ei tykkää olla pitkiä aikoja kylmässä taskussa. Suosittelemme kaikissa avain- ja lukkohaasteissa kääntymään paikallisen hinausliikkeen apuun. Hinauspalvelun tilaaminen ei tarkoita auton hinaamista korjaamolle, koska myös pakkasongelmat pystytään ratkaisemaan tiepalveluna mekaanikon toimesta. Pidemmälle matkalla on aina syytä ottaa auton toinen avain mukaan. Kakkosavaimella voi yrittää elvyttää auton lukkoja jos yleisimmin käytössä oleva avain on mykistynyt.

Aina, kun tarvitset hinausta, tiepalvelua, akkupalvelua tai rengaspalvelua pääkaupunkiseudulla tai muualla uudenmaan alueella, soita Hinausautokeskukseen 24/7! Saat meidät nopeasti kiinni numerosta 09 350 8550.

Koko Suomen kattava kumppaniverkostomme tarjoaa hinaus- ja tiepalveluita ympäri vuorokauden. Paikallisen hinausliikkeen yhteystiedot löydät osoitteesta www.hinausautokeskus.fi/suomi.